Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Norman Atlantic: Έγκλημα των ελληνικών Αρχών! - Γνώριζαν ότι το πλοίο δεν είχε σχέδιο διάσωσης - Έγγραφο ντοκουμέντο

- Οι Αρχές είχαν ενημερωθεί για τις ελλείψεις του Norman Atlantic, που πήρε φωτιά στις 28 Δεκεμβρίου
- Το πλοίο δεν διέθετε θεωρημένο σχέδιο συνεργασίας που πρέπει να ενεργοποιηθεί σε έκτακτα περιστατικά

- Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας είχε δώσε 14 ημέρες διορία στον Ιταλό πλοίαρχο για να αποκαταστήσει την έλλειψη
- Η διορία έληγε πέντε ημέρες μετά τη ναυτική τραγωδία
- Τρεις Έλληνες επιβάτες έχασαν τη ζωή τους και εννέα αγνοούνται

Κι όμως η ναυτική τραγωδία θα μπορούσε να έχει αποτραπεί! Έγγραφο ντοκουμέντο που παρουσιάζει η "Real News" δείχνει πως το Norman Atlantic, που πήρε φωτιά το πρωί της 28ης Δεκεμβρίου, δεν διέθετε θεωρημένο σχέδιο συνεργασίας που βάσει των διεθνών κανονισμών πρέπει να ενεργοποιηθεί σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης. 

Οι ελληνικές Αρχές ήταν επίσημα ενημερωμένες για τις ελλείψεις του πλοίου οκτώ ημέρες πριν από την ναυτική τραγωδία. 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, είχε παραδώσει στον Ιταλό πλοίαρχο διορία 14 ημερών για την αποκατάσταση της έλλειψης. Η διορία έληγε την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, δδηλαδή πέντε ημέρες μετά την πυρκαγιά. 

Το έγγραφο που παρουσιάζει η "Real News" αναφέρει: "κατόπιν ελέγχου Ε/Γ - Ο/Γ Norman Atlantic, σημαίας Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει σχέδιο συνεργασίας για περιστατικά έρευνας και διάσωσης (SAR Co-operation plan) θεωρημένο από την υπηρεσία σας". 

Το σχέδιο συνεργασίας για έκτακτα περισταστικά αφορά τις περιπτώσεις που το πλήρωμα ενός πλοίου πρέπει να συνεργαστεί με το Ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, στην περίπτωση του Norman Atlantic, αυτή η έλλειψη της δυνατότητας συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές ήταν που προκάλεσε τελικά την τραγωδία. 

newsit.gr
Categories: