Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Στην υπηρεσία του πολίτη: 868 αστυνομικοί αποσύρονται από τη φρούρηση VIP προσώπων

Για εκατοντάδες αστυνομικούς που επιστρέφουν από την φρούρηση υψηλών προσώπων σε μάχιμες Υπηρεσίες κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, αποδεσμεύονται 114 υπηρεσιακά αυτοκίνητα και 56 μοτοσικλέτες.


Παρά τις προσφυγές περισσοτέρων από 350 αστυνομικών που υπηρετούν σε φρούρηση υψηλών προσώπων (VIP) για να μην μετακινηθούν σε μάχιμες Υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι συνολικά αποδεσμεύονται από φρούρηση στόχων και συνοδείες προσώπων συνολικά 868 αστυνομικοί, ανάμεσα τους και εκείνοι που προσέφυγαν εναντίον της απόφασης και αναμένεται να απορριφθούν οι προσφυγές τους.

 Ήδη το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι 515 από αυτούς έχουν επιστρέψει στα Αστυνομικά Τμήματα που πριν υπηρετούσαν, μεταξύ τους και περίπου 240 που ήταν οργανική δύναμη σε αυτά αλλά προσωρινά αποσπασμένοι στην VIP. Παράλληλα, αποδεσμεύονται 114 υπηρεσιακά αυτοκίνητα και 56 μοτοσικλέτες. Αργότερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανακατανομή προσωπικού, με βάση τις ανάγκες των μάχιμων Υπηρεσιών. Στις διευκρινήσεις αυτές προχώρησε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά από σχετικό δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας.

news247.gr
Categories: