Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Δύο πολιτικούς "καίει" το πόρισμα για την εξαφάνιση του Βαγγέλη στα Ιωάννινα

Μέχρι τις αίθουσες διδασκαλίας-και μπροστά στα μάτια των καθηγητών-έπεφτε θύμα των «διωκτών» του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.


Ο 20χρονος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου, έφτανε στους χώρους της Σχολής-από την φοιτητική Εστία στην οποία διέμενε-στην κυριολεξία κυνηγημένος. Το πόρισμα του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» στον οποίο ανήκει η σχολή, περιγράφει καταστάσεις που σοκάρουν.

Λαχανιασμένος και τρομοκρατημένος στο μάθημα.

Δύο μόλις ημέρες πριν από την εξαφάνισή του, στις 4 Φεβρουαρίου, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έπεσε και πάλι θύμα των συμφοιτητών που του ασκούσαν βία.

Σύμφωνα με το newpost, στο πόρισμα που προέκυψε από τη Διοικητική Έρευνα που διενήργησε ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα», το περιστατικό περιγράφεται με ακρίβεια:

"Το μάθημα έχει ξεκινήσει και ο Βαγγέλης Γιακουμάκης καταφτάνει αργοπορημένος. Μπαίνει στην αίθουσα διδασκαλίας λαχανιασμένος, αναψοκοκκινισμένος και έντρομος. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μπαίνουν πίσω του, επίσης λαχανιασμένοι, δύο από τους φοιτητές που κατηγορούνται ότι τον υπέβαλλαν σε διαρκή εκφοβισμό."

Δύο πολιτικούς «καίει» η έρευνα

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για παρεμβάσεις δύο πολιτικών που αναφέρονται στο πόρισμα.
Η πρώτη, είναι η παρέμβαση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, την οποία όπως ο ίδιος περιέγραψε: Το 2013 τηλεφώνησε στην διευθυντή της σχολής για να μειώσει την ποινή φοιτητών που προκάλεσαν φθορές στους χώρους της Εστίας. Είχαν τιμωρηθεί με πενθήμερη αποβολή από τα καταλύματα.
Όμως, το πόρισμα αναφέρει και μία ακόμη περίπτωση, για την οποία δεν υπάρχουν πολλές διευκρινίσεις: ένας γνωστός πολιτικός τηλεφώνησε σε καθηγητή της σχολής για να του ζητήσει μια χάρη. Δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του πολιτικού, ούτε η χρονική περίοδος της παρέμβασής του, ούτε τί ακριβώς ζήτησε.

candianews
Categories: