Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Γιάννενα: Άνοιξαν τα στόματα για τον αγνοούμενο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη - Νέα στοιχεία στα χέρια της αστυνομίας!

Την ώρα που το μεγάλο θρίλερ συνεχίζεται, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση, έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία... «Γεγονότα που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό σε οποιονδήποτε εχέφρονα άνθρωπο». Σε αυτή τη φράση οι συντάκτες του πορίσματος διοικητικής εξέτασης συνόψισαν το συμπέρασμά τους για όσα ο Βαγγέλης είχε βιώσει κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων από τους συμφοιτητές του. 


Απειλές, ξυλοδαρμούς, πράξεις εκφοβισμού και εξευτελισμού περιέγραψαν γλαφυρά οι 17 μάρτυρες που ερωτήθηκαν σχετικά με γεγονότα τα οποία γνώριζε η διοίκηση, ενώ υπήρχε και επίσημη ενημέρωση, εφόσον τη σχολή είχε επισκεφτεί και κοινωνική λειτουργός της Περιφέρειας. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο εν λόγω πόρισμα, οι ποινές που είχαν επιβληθεί στην ομάδα των «Κρητικών μαθητών», περίπου δέκα άτομα, αφορούσαν υλικές ζημιές σε κτιριακές υποδομές και όχι τις απειλές και τις ενέργειες βίας κατά άλλων σπουδαστών που προκαλούσαν τον φόβο.

Χθες, πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΟΓ - ΔΗΜΗΤΡΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή του με θέμα το συγκεκριμένο πόρισμα, αποφάσισε την αποστολή των στοιχείων στην Εισαγγελία Ιωαννίνων και την απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων, Κώστα Μάντζαρη, από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Ο Βαγγέλης -αλλά και άλλοι μαθητές- είχε πέσει συχνά θύμα εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς «εξευτελιστικής και απαράδεκτης», όπως σημειώνει μια μάρτυρας από τους «Κρητικούς». Του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, τον είχαν κλείσει μέσα σε ντουλάπα και του πετούσαν κέρματα για να «τραγουδήσει» όπως τα μηχανήματα, τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του και τον έδεναν σε καρέκλες. Οπως ο ίδιος είχε πει στη μητέρα του, τον είχαν χτυπήσει και είχαν βγάλει δύο τάβλες από το κρεβάτι του, μεταξύ άλλων.

Η διεύθυνση αποδέχεται ότι συνέβαιναν περιστατικά βίας, αλλά θεωρούσε ότι αρκούσε η αλλαγή δωματίου, συγκατοίκου (σ.σ.: οι σπουδαστές στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων μένουν σε δωμάτια εντός της σχολής) και κάποιες συστάσεις για να λυθεί το πρόβλημα. 

Μάρτυρας κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση για μείωση της ποινής για υλικές καταστροφές σε κάποιον από την «ομάδα» χωρίς να αναφέρεται το όνομα του πολιτικού, αλλά ότι κι ένας άλλος από τους Κρητικούς φέρεται να τράβηξε πιστόλι, απειλώντας ότι θα κρεμάσει έναν άλλο φοιτητή της σχολής από το παράθυρο.

newsit.gr