Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο Διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής λύνει την σιωπή του: Έχουν ξεχάσει τον Βαγγέλη και ασχολούνται με μένα! Έκανα το καθήκον μου και...!

«Η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή», θα σχολιάσει σημειώνοντας: «Αρκετά όμως ασχολήθηκαν με εμένα. Το ζήτημα είναι να βρεθεί ο Βαγγέλης, δεν πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό. Εύχομαι να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η περιπέτεια της οικογένειας». Ο κ. Μάντζαρης θα πει με αφοπλιστική ηρεμία και ειλικρίνεια ότι νιώθει καλά με τον εαυτό του στη λογική ότι ο ίδιος έκανε ό,τι έπρεπε και όταν έπρεπε όταν από την πρώτη χρονιά φοίτησης του Βαγγέλη στη Σχολή είχε πέσει στην αντίληψή του ότι ο νεαρός φοιτητής αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα.



«Θεωρώ ότι έκανα το καθήκον μου στο ακέραιο με τις ανθρώπινες δυνάμεις που διαθέτω, έχω τη συνείδησή μου ήσυχη έκανα το καθήκον μου και προφανώς είναι σεβαστή η απόφαση του ΔΣ. Περιμένω να διαλευκανθεί η υπόθεση και κυρίως να βρεθεί ο Βαγγέλης διότι αυτό έχει μόνο σημασία δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κάποιος παραπάνω με μένα. Διότι αυτό γίνεται. Τις τελευταίες ημέρες ασχολούνται όλοι με μένα και το πόρισμα και ξέχασαν το βασικό που είναι ο Βαγγέλης», θα πει χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μάντζαρης θα θυμηθεί την πρώτη φορά, την περσινή χρονιά όταν θα πληροφορούνταν ότι ο πρωτοετής Βαγγέλης Γιακουμάκης αντιμετώπιζε κάποια θέματα στη Σχολή και ο ίδιος θα έκρινε σωστό τότε να ενημερώσει τους γονείς του έστω και αν ο ίδιος ο Βαγγέλης όταν είχε τότε κληθεί δεν είχε πει κάτι σχετικό με τις υπόνοιες που υπήρχαν και τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στο γραφείο της διεύθυνσης και αφορούσαν το νεαρό φοιτητή και το ότι αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα.

«Ο Βαγγέλης είναι μαθητής μου και θέλω να σας πω ότι ουδέποτε δεν είδα κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του. Είχαμε μία ευχάριστη σχέση θα έλεγα ,είναι ένα καλό παιδί. Δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη που να με οδηγήσει σε κάποιο συμπέρασμα ότι αντιμετώπιζε θέματα, προβλήματα με κάποιους συμφοιτητές του. Την ίδια αίσθηση είχαν και άλλοι καθηγητές του. Τον κάλεσε η υπεύθυνη της εστίας για να του μιλήσει, να τον ρωτήσει αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Εκείνος αρνήθηκε να πει κάτι. Ωστόσο εγώ τότε, θυμάμαι, τέτοια περίοδος, ήταν ενημέρωσα ως όφειλα τους γονείς του έστω για τις υπόνοιες που υπήρχαν και για αυτό άλλωστε όπως γνωρίζετε μέχρι και δωμάτιο είχε αλλάξει στην εστία. Από κει και πέρα τελείωσε η πρώτη χρονιά χωρίς να μάθω, να ακούσω το παραμικρό. Τον Νοέμβρη ήρθε στα χέρια μας μια επιστολή η οποία ήταν γραμμένη από φοιτητές της σχολής και κατέγραφε την δύσκολη συνθήκη μεταξύ των φοιτητών στην εστία. Όταν τη διάβασα συμφώνησα με τα παιδιά ότι πρέπει να ενημερώνουμε την υπηρεσία ,όπως και κάναμε, και τους εξήγησα ότι δεν είναι δικό μας θέμα καθώς η επίλυση είναι αποκλειστικά υπόθεση της διοίκησης της σχολής. Ούτε καν πριν εξαφανιστεί ο Βαγγέλης σας διαβεβαιώνω δεν υπήρχε το παραμικρό θέμα που να είχε φτάσει στα αυτιά μας», καταλήγει. 

Να σημειωθεί ότι το πόρισμα της ΕΔΕ φτάνει τις επόμενες ώρες στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Ιωαννίνων και τα επίσημα πρακτικά και η έκθεση θα φτάσει και στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Πολιτικής για αναζήτηση αντίστοιχα ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών ενώ στο μεταξύ ο κ. Μάντζαρης απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του και την προσωρινή άσκηση των καθηκόντων του ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της σχολής κ. Κώστας Μαλίδης. 

Τέλος αποφασίστηκε έκτακτη σύγκληση την Πέμπτη του Δ.Σ. της Γαλακτοκομικής Σχολής  με μοναδικό θέμα τη λειτουργία της από εδώ και πέρα ενώ επιπλέον αναμένεται να συγκληθεί σύσκεψη του Συμβουλίου καθηγητών για την ενδεχόμενη λήψη μέτρων και επιβολή κυρώσεων.

athensmagazine.gr
Categories: