Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Αυτοκτονία ή στυγερό έγκλημα;

Με τραγική κατάληξη έληξαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη που ολοκληρώθηκαν το πρωί της Κυριακής (15/3/2015) με την εύρεση του πτώματός του – Σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας για αίτια θανάτου.


Το πτώμα βρέθηκε σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων σε μικρή απόσταση από την Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε ο Βαγγέλης. Αυτή την στιγμή το σημείο είναι αποκλεισμένο καθώς έχει φτάσει κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά της ζωής από την Θεσσαλονίκη και μαζί με τον ιατροδικαστή που είναι στο σημείο από το πρωί θα δώσουν απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου.



Ωστόσο, παρά την εύρεση του πτώματος, τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα είναι πάρα πολλά, καθώς το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα από το πτώμα εντείνει το μυστήριο. Το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη και παραμορφωμένο, ενώ παράλληλα έφερε και τραύματα από επιθέσεις άγριων ζώων.

«Αυτοκτονία ή στυγερό έγκλημα», είναι λοιπόν τώρα το ερώτημα που καλούνται να βρουν απάντηση οι αρμόδιες Αρχές, οι οποίες ερευνούν τον χώρο που βρέθηκε το πτώμα διεξοδικά προκειμένου να καταγράψουν την παραμικρή λεπτομέρεια που θα μπορούσε να φωτίσει κάποια πτυχή σχετικά με τις συνθήκες που η σoρός βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Αν όντως ισχύει το σενάριο του στυγερού εγκλήματος η υπόθεση τώρα ξεκινά, με ένα νέο κύκλο από ανακρίσεις ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Ακόμη και εάν αποδειχθεί το σενάριο της αυτοκτονίας ουσιαστικά η υπόθεση δεν έχει κλείσει καθώς το πόρισμα της ΕΔΕ αποκάλυψε περιστατικά bullying εντός του περιβάλλοντος της Γαλακτοκομικής Σχολής. Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Η αστυνομία πάντως αναζητά ανθρώπους που θα τους οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου, τόσο στο συγγενικό του περιβάλλον όσο και στους συμφοιτητές του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα το πρωί, σε αγροτική περιοχή στον Κατσικά Ιωαννίνων, εντοπίστηκε πτώμα άνδρα σε κατάσταση σήψης. Στο σημείο έχει κληθεί και βρίσκεται ιατροδικαστής. Η αστυνομική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη για την ταυτοποίηση των στοιχείων του θανόντα, καθώς και των συνθηκών θανάτου του. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί τη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων».
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης αναζητούνταν από τις 6 Φεβρουαρίου, οπότε και είχε εξαφανιστεί από την Γαλακτοκομική Σχολή.


Το χρονικό της τραγωδίας


Δυστυχώς οι προσευχές της οικογένειας του φοιτητή αλλά και όλων όσων βοήθησαν στις έρευνες εντοπισμού δεν απέφεραν καρπούς.


Τα ίχνη του Βαγγέλη Γιακουμάκη χάθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου με τις αστυνομικές έρευνες να ξεκινούν άμεσα για τον εντοπισμό του.

Ο Βαγγέλης την ημέρα που εξαφανίστηκε μετά το γεύμα στην τραπεζαρία της Σχολής, πήγε κατευθείαν στο δωμάτιο του, ο συγκάτοικός του αναφέρει ότι ο 20χρονος βγήκε από το δωμάτιο για να επισκεφτεί τις εξωτερικές τουαλέτες. Όταν επέστρεψε, ωστόσο, κάτι είχε συμβεί και ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος, πήρε τα κλειδιά και φορώντας μόνο το φούτερ του έφυγε δίχως να πει που πάει.

Το τελευταίο καταγεγραμμένο στίγμα του Βαγγέλη είναι από κάμερα κοντινού βενζινάδικου όπου τον δείχνει να περπατά στο δρόμο έξω από τη Σχολή με κατεύθυνση προς Γιάννενα, ενώ προηγουμένως είχε αγοράσει ένα ολόκληρο εισιτήριο για το ΚΤΕΛ. Και εκεί τα ίχνη του χάνονται, καθώς η κάμερα δεν έχει καταγράψει την επιστροφή του.

Συμφοιτήτρια του έχει καταθέσει ότι είδε τον Βαγγέλη μέσα στην Σχολή και τον χαιρέτησε, περίπου στις 3 παρά δέκα το μεσημέρι της Παρασκευής και από εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη μαρτυρία που να δίνει το στίγμα του 20χρονου φοιτητή.

Τις επόμενες μέρες με τις έρευνες εντοπισμού να βρίσκονται σε εξέλιξη, πολλές είναι μαρτυρίες από άτομα που πίστευαν ότι είδαν τον Βαγγέλη. Οι μαρτυρίες έρχονταν μάλιστα από πολλές περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο από τα Ιωάννινα που σπούδαζε ο φοιτητής.

Όσο περνούν οι μέρες και άλλες μαρτυρίες είδαν το φως της δημοσιότητας στις οποίες αναφέρονταν ότι ο 20χρονος είχε πέσει θύμα bullying από συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή. Μάλιστα τα «καψόνια» που δέχεται ο Βαγγέλης, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, πολλές φορές ξεπερνούσαν το μέτρο της πλάκας.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης 24/02 στις Αρχές των Ιωαννίνων, μετά από πληροφορία για παρατημένα ρούχα και παπούτσια κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή, όπου βρέθηκαν ανάμεσα σε καλαμιές ένα ζευγάρι μαύρα δερμάτινα αθλητικά μποτάκια με κορδόνια ενώ λίγο πιο μακριά υπήρχε και ένα μπλε τζιν παντελόνι, να σημειωθεί ότι την ημέρα της εξαφάνισης του ο 20χρονος φοιτητής φορούσε παρόμοια ρούχα και παπούτσια.

ΕΔΕ στην Γαλακτοκομική Σχολή


Το μεσημέρι της Τρίτης (24/2/2015) φτάνει στα Ιωάννινα, τριμελής επιτροπή του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργίας, προκειμένου να διερευνήσει εάν έχουν βάση οι φήμες περί ενδοσχολικής βίας στην υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.


Ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, νομικός σύμβουλος και επικεφαλής της επιτροπής δήλωσε ότι «συγκροτήθηκε επιτροπή για τον έλεγχο των καταγγελιών περί ενδοσχολικής βίας. Ο σκοπός είναι να πάρουμε καταθέσεις και από το προσωπικό και από όποιον άλλον χρειαστεί, προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα πόρισμα. Θα εξετάσουμε τα πάντα και μέχρι την Παρασκευή εκτιμούμε ότι θα έχουμε μία πλήρη εικόνα» και συνέχισε σημειώνοντας πως θα εξεταστούν προσεκτικά όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Κώστας Μάντζαρης, διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής, ανέφερε πως δέχθηκε απειλές από αγνώστους, γεγονός μάλιστα που έχει κατήγγειλε στις 24/2 το πρωί στον εισαγγελέα.

«Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί και πολλά γεγονότα έχουν διαστρεβλωθεί. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα καλό θα ήταν, όλοι να δείξουμε περισσότερη ψυχραιμία» ανέφερε ο κ. Μάντζαρης και επανέλαβε ότι στη διεύθυνση της Σχολής δεν υπήρξε καμία καταγγελία ή αναφορά για εκφοβισμό και βία σε βάρος του σπουδαστή.

«Για όσα γνωρίζαμε είχαν ενημερωθεί οι γονείς τού Βαγγέλη» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το γεγονός της εξαφάνισης του σπουδαστή έχει επηρεάσει όλους και πως εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρεθεί ο 20χρονος.

Μετά την διενέργεια της ΕΔΕ από τριμελή επιτροπή επιβεβαιώθηκαν τα κρούσματα bullying εντός του περιβάλλοντος της σχολής και με έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ του Οργανισμού στα Ιωάννινα καθαίρεσε τον διευθυντή της σχολής και απέστειλε το πόρισμα στον εισαγγελέα Ιωαννίνων προκειμένου να διαπιστωθούν αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για την υπόθεση.

Το τελευταίο βίντεο στο οποίο ο Βαγγέλης είναι ζωντανός

Στο βίντεο, ο 20χρονος φοιτητής κάθεται με μια μεγάλη παρέα, που περιλαμβάνει συγγενείς και φίλους.

«Βαγγέλης Γιακουμάκης παρέα στο Βρύσινα», τιτλοφορείται το βίντεο και τα σχόλια που το ακολουθούν στο YouTube είναι γεμάτα ευχές για να βρεθεί γρήγορα ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων, ο οποίος αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου.


newsbomb.gr
Categories: