Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Το μυστήριο που κρύβεται στις τομές στον καρπό του

Φως στο μυστήριο του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη επιχειρεί να ρίξει ο ιατροδικαστής Θόδωρος Βουγιουκλάκης. 


Ένα από τα θέματα που κυριαρχούν στην έρευνά του είναι αν στον καρπό του άτυχου φοιτητή υπήρχαν μία ή δυο τομές. Σύμφωνα με το «Εθνος» ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως αν στον καρπό του 20χρονου φοιτητή υπάρχουν δύο τομές, τότε η πρώτη τομή είναι το αποκαλούμενο «τραύμα δισταγμού».

Δηλαδή ο αυτόχειρας επιχειρεί να κόψει τις φλέβες του αλλά συνήθως νιώθει έντονο πόνο, μετανιώνει και δεν ολοκληρώνει την απόπειρα.

Οι ιατροδικαστές λένε ότι οι τοξικομανείς είναι κυρίως αυτοί που επιχειρούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με αυτό τον τρόπο αλλά σταματούν γιατί το κόψιμο των αρτηριών είναι επώδυνο.

«Αν ο Βαγγέλης έκανε μια τομή στον καρπό του αποκλείεται να κατέληξε σε λίγα λέπτα όπως έχει αρχικά ειπωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ο αυτόχειρας πεθαίνει σε 5 με 6 ώρες», λένε οι ιατροδικαστικές πηγές και τονίζουν ότι «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να επιβεβαιωθεί αν η τομή είναι προθανάτια, οπότε μιλάμε για αυτοκτονία ή μεταθανάτια οπότε μιλάμε για εγκληματική ενέργεια».

Ο κ. Βουγιουκλάκης επιμένει να δει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων πριν καταλήξει στο συμπέρασμά του.

Κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας πιστεύουν ότι: «Το πτώμα πάντα μιλάει. Είναι άφωνος μάρτυρας, αλλά μάρτυρας αδιάψευστος, που παίρνει πάντα μαζί το μυστικό του. Αρκεί ο ιατροδικαστής να μπορεί να “σπάσει” και να ερμηνεύσει τους κωδικούς του».

Ειδικό ερωτηματολόγιο στην οικογένεια του Βαγγέλη θέτουν οι αρχές

Κρίσιμα ερωτήματα στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα θέσουν οι αστυνομικοί προκειμένου να βρουν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγική κατάληξη.

Οι αστυνομικοί με ερωτήματα όπως αν «ο Βαγγέλης είχε ερωτική απογοήτευση ή σχέση που τον φόρτιζε ψυχολογικά, αν αισθανόταν πιεσμένος από τη συμπεριφορά κάποιων συμφοιτητών του ή αν είχε εκμυστηρευτεί κάποιο πρόβλημα στους οικείους του» θα επιχειρήσουν να αναζητήσουν απαντήσεις σχετικά με το κίνητρο που τον οδήγησε στην μοιραία πράξη.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν επίσης ότι ο φοιτητής το προηγούμενο απόγευμα πριν την εξαφάνισή του είχε συνομιλήσει με τη μητέρα του για 20 λεπτά και με την αδελφή του για 12,5 λεπτά.

Οι αξιωματικοί θέλουν να δουν αν ο Βαγγέλης στις συνομιλίες με τους δικούς του ανθρώπους είχε πει κάτι που θα προμήνυε το κακό.

Θέλουν να δουν ποια θέματα συζητήθηκαν, σε ποιο βαθμό και σε ποια ένταση.

Το πότε θα καταθέσει η οικογένεια θα εξαρτηθεί από την ίδια ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και σήμερα.


tribune.gr
Categories: