Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αποκλείει τη δολοφονία η οικογένεια του Βαγγέλη

Καμία ένδειξη και υποψία ότι ο θάνατός του μπορεί να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια δεν έχει η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη.


«Δεν μας βγαίνει από πουθενά κάτι άλλο πέρα από την αυτοκτονία. Οσα λέγονται και γράφονται είναι στον αέρα», δήλωσε στο «Εθνος» από το Ρέθυμνο ο θείος του Βαγγέλη, Γιώργος Βιρδιαδάκης, ο οποίος βρέθηκε πολλές φορές από την ημέρα της εξαφάνισης του 20χρονου σπουδαστή στα Γιάννενα και ήταν αυτός που ανέλαβε το βαρύ φορτίο της αναγνώρισης του πτώματος και της μεταφοράς της σορού στην Κρήτη.

«Βέβαια, αναμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων για να πάρουμε στα χέρια μας το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή, αλλά θα αποτελεί μεγάλη έκπληξη για μένα αν προκύψει οτιδήποτε άλλο από αυτό που ξέρουμε, ότι δηλαδή ο Βαγγέλης δεν άντεξε τόσο μεγάλη πίεση και έβαλε τέλος στη ζωή του», είπε.

Ο δικηγόρος ωστόσο της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας, επιμένει να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της εγκληματικής ενέργειας.

«Οσο δεν υπάρχει επίσημο πόρισμα από τον ιατροδικαστή, τον οποίο δεν αμφισβητούμε και εμπιστευόμαστε, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και οι έρευνες πρέπει να στραφούν προς κάθε κατεύθυνση», μας δήλωσε.

Ο ίδιος πάντως παραδέχεται πως δεν έχει στα χέρια του τον φάκελο της υπόθεσης, αφού είναι στο στάδιο της προανάκρισης.

Χθες έκανε μία ακόμη επαφή με τους επιτελείς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, οι οποίοι του επανέλαβαν ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε προανακριτικό υλικό, και καταθέτει σήμερα επίσημο αίτημα και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να λάβει γνώση της δικογραφίας. Αυτό όμως δεν θα γίνει πριν από το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Καταθέσεις

Οι Αρχές θα καλέσουν εκ νέου τους γονείς του Βαγγέλη για μια συμπληρωματική κατάθεση, προκειμένου να συμπληρώσουν τα κενά της πολύκροτης υπόθεσης.

Ειδικότερα η μητέρα του, Μαρία Γιακουμάκη, θα κληθεί να θυμηθεί τι ακριβώς ειπώθηκε στις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες μία μέρα πριν από την εξαφάνιση του σπουδαστή, καθώς κάθε λεπτομέρεια και πληροφορία είναι σημαντική για τις αστυνομικές αρχές. Θα της ζητήσουν να ανακαλέσει στη μνήμη της τη στιχομυθία για να βρουν τι ακριβώς τον απασχολούσε το τελευταίο διάστημα.

Η αστυνομία υπολογίζει πολύ σε μια συμπληρωματική κατάθεσή της, καθώς με αυτήν θα φωτίσουν πολλές πτυχές της υπόθεσης. Η κλήση της πάντως δεν αναμένεται να γίνει αυτή την εβδομάδα, λόγω του πένθους της οικογένειας, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνους» η κατάθεση θα ληφθεί στο Ρέθυμνο, στην εκεί αστυνομική διεύθυνση, και θα σταλεί στα Γιάννενα για να ενσωματωθεί στη δικογραφία.


epiruspost.gr
Categories: