Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Νέα συμπληρωματική δίωξη για τους διαδικτυακούς υβριστές του Βαγγέλη

Νέα συμπληρωματική δίωξη για τους διαδικτυακούς υβριστές της μνήμης του Βαγγέλη Γιακουμάκη άσκησε ο εισαγγελέας. Ζητούνται τα στοιχεία τους από google και twitter. 


Τι ζητεί ο εισαγγελέας 

Συμπληρωματοκη ποινική δίωξη, με την επιβαρυντική περίσταση του αντιρατσιστικού νόμου, για τα σχόλια που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα και προσβάλλουν τη μνήμη του νεκρού φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, άσκησε ο Προιστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος.

Η νέα δίωξη αφορά την πρόκληση τέλεσης κακουργήματος ή πλημμελήματος που τελείται από μίσος.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή στις εταιρίες Google και Twitter να παράσχουν άμεσα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ανεύρεσης των ηλεκτρονικών ιχνών των υπαιτίων υπερβαίνοντας κάθε τυπολατρική προσέγγιση της υπόθεσης που ενδεχομένως θα οδηγήσει όχι μόνο σε προσκόμματα στη διαλεύκανση της αλλά και σε παρόμοιες βιαιοπραγίες και εκδηλώσεις μίσους.

Επισημαίνεται ότι η Google αίρει το απόρρητο όταν αποστέλλεται αίτημα που αφορά κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Προιστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών άσκησε χτες ποινική δίωξη για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω Διαδικτύου από κοινού και κατ' εξακολούθηση, σε βάρος διαχειριστών ιστοσελίδας στην οποία αναρτήθηκαν απαράδεκτα υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν τη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας, μετά την άσκηση της δίωξης, διαβίβασε τη δικογραφία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

thetoc.gr
Categories: