Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ - ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...

Στο μεταξύ, στο φως της δημοσιότητας, από την εφημερίδα «Έθνος Της Κυριακής», ήρθαν φωτογραφίες από ανέμελες στιγμές του 20χρονου με τα μελαγχολικά μάτια. 


Στιγμές χαρούμενες, ανεμελιάς, με εκείνο το χαμόγελο που τον χαρακτήριζε, να «φωτίζει» πάντα το πρόσωπό του… Πριν μετατρέψουν το χαμόγελο του σε μελαγχολία.

«Δεν θα ενοχοποιήσω αθώους ανθρώπους, δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι», λέει η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρία, παραμερίζοντας την θλίψη της για την τραγωδία με το παιδί της που συγκλόνισε το πανελλήνιο. 
  
Λίγες ημέρες μετά την εισβολή στη Γαλακτοκομική Σχολή και ενώ στο Ίντερνετ εξακολουθούν να κυκλοφορούν φωτογραφίες που στοχοποιούν συμφοιτητές του Βαγγέλη ως ενόχους, η τραγική μητέρα παραμένει ευγενική, δραστήρια και δυναμική. «Είπα στον αστυνόμο “όταν έχεις νέα, να με ειδοποιήσεις”. Δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι, μόνο αυτό παρακάλεσα τον αστυνόμο. Να κρίνουν σωστά θέλω! Με λεπτομέρεια και επιμονή. Να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα», λέει, στην εφημερίδα «Real News», η Μαρία Γιακουμάκη.

Πριν μετατρέψουν το χαμόγελο του σε μεγχολία.
Ξεκαθαρίζοντας ότι η έρευνα της Αστυνομίας είναι αυτή που θα καταδείξει αν και ποιοι ευθύνονται για τον χαμό του 20χρονου, η μητέρα συνεχίζει: «αν κάποιοι ευθύνονται, ξέρω τι πρέπει να κάνω σαν μάνα. Αν κριθούν ένοχοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ως οικογένεια. Με τον νόμο και με ειρηνικό τρόπο. Επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι».


Παρά τον θρήνο, η οικογένεια του Βαγγέλη τηρεί στάση σιωπής, πενθώντας και τιμώντας τον 20χρονο. Μάλιστα, η Μαρία Γιακουμάκη τονίζει πως, αν εκείνος ήθελε να ενοχοποιήσει κάποιους, θα το είχε κάνει πριν φύγει από την ζωή και δηλώνει περήφανη για την στάση που κράτησε ο γιος της, με αξιοπρέπεια, παρά τα όσα συνέβαιναν μέσα στη σχολή. «Όταν θα έχω νέα, να είστε σίγουροι ότι θα μιλήσω, γιατί το χρωστάω στη μνήμη του Βαγγέλη», καταλήγει η μητέρα και βάζει τελεία στη συζήτηση.


showtime-cy.blogspot.gr
Categories: