Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Αυτοχειρία δείχνουν και τα στοιχεία από το Εγκληματολογικό της ΕΛΑΣ… Μένει αναπάντητο το «γιατί»

Την αρχική εκτίμηση, ότι ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης, έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, επιβεβαιώνουν τα πρώτα αποτελέσματα από την ενδελεχή έρευνα που έγινε στα εγκληματικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στο μαχαίρι με το οποίο έκοψε τις φλέβες του, ταυτοποιήθηκε μόνο το δικό του DNA ενώ στα ρούχα εντοπίστηκαν μεγάλες «αόρατες» κηλίδες αίματος.

Επίσης από τις αναλύσεις που έγιναν στο χώμα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο με αυτό του σημείου όπου εντοπίστηκε νεκρός.

Από κανένα στοιχείο, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, δεν προκύπτει η εμπλοκή δεύτερου ατόμου, γεγονός που θα παρέπεμπε σε εγκληματική ενέργεια.

Όλα συντείνουν στην αυτοχειρία, όπως ήταν και η αρχική εκτίμηση.

Το πόρισμα από το εγκληματικό της ΕΛΑΣ θα διαβιβαστεί πιθανότατα τη Δευτέρα στην Ασφάλεια Ιωαννίνων και στον Εισαγγελέα προκειμένου να συμπληρώσει το δύσκολο παζλ της υπόθεσης αυτής.

Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που διενεργεί ο Καθηγητής Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Όσα στοιχεία έχουν προκύψει μέχρι τώρα δεν ανατρέπουν τα αρχικά, ωστόσο η πλήρης εικόνα θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση των αναλύσεων.

Τα αποτελέσματα αυτά θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά και για τις αρχές που διενεργούν τη σχετική έρευνα αλλά και για την κοινωνία, καθώς είχαν καλλιεργηθεί επί μακρόν κι από πολλές πλευρές διάφορα σενάρια.

Φυσικά τα στοιχεία αυτά απαντούν στο «τι» ακριβώς έγινε... Δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στο «γιατί»... Γιατί δηλαδή ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έβαλε τέλος στη ζωή του... Ήταν μόνο το δύσκολο και πιεστικό περιβάλλον της Σχολής ή συνέβαινε και κάτι άλλο... Κι αν για το πρώτο υπάρχει μια εικόνα στις αρχές που διεξάγουν την έρευνα, για το δεύτερο δεν υπάρχει τίποτα αποσαφηνισμένο.


epiruspost.gr
Categories: