Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Απορρίπτει η οικογένεια τα σενάρια για τον Βαγγέλη

Υιοθετεί το πόρισμα για την αυτοχειρία - Δεν βλέπει ανατροπή στα δεδομένα του θανάτου η οικογένεια του Βαγγέλη


Για την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν υπάρχει καμία ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα για τις συνθήκες θανάτου του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής. Τα τελευταία 24ωρα δημοσιεύματα αναφέρουν ως πιθανή και την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας, σενάριο που δεν ασπάζεται το οικογενειακό περιβάλλον του άτυχου σπουδαστή, σύμφωνα με τα όσα τόνισε στην «Π» ο θείος του, Γιώργος Βιδιαδάκης. Όπως υπογραμμίζει, το πόρισμα του ιατροδικαστή τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της εκδοχής της αυτοκτονίας παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρξαν δεδομένου ότι  από την σορό έλειπε τμήμα της τάξης του 15 με 20% λόγω των επιθέσεων από άγρια ζώα.

Επιπλέον λόγω της προχωρημένης σήψης, η διαδικασία της ταυτοποίησης έγινε με την διαδικασία του DNA.

Σε ό,τι αφορά στην προανάκριση της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε ότι μετά τον εντοπισμό της σορού του Βαγγέλη σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων κίνησαν τις διαδικασίες για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έξι Κρητικών σπουδαστών της Σχολής, των οποίων οι τηλεφωνικές επικοινωνίες καταγράφονταν. Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, στις μεταξύ τους συνομιλίες αλλά και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τρίτους, οι υπό παρακολούθηση σπουδαστές φέρονται να βρίζουν όσους επιχειρούν να τους εμπλέξουν στην υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη, αναφέροντας ότι «πάνε να τους φορτώσουν το θάνατο του». Το περιεχόμενο των καταγεγραμμένων συνομιλιών θα απομαγνητοφωνηθεί και θα αξιολογηθεί.

Κι άλλος σπουδαστής στα καψώνια του Βαγγέλη

Νεώτερες πληροφορίες θέτουν στο «κάδρο» των ερευνών της Ασφάλειας Ιωαννίνων έναν ακόμα σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, ο οποίος δεν κατάγεται από την Κρήτη. Υπάρχουν καταθέσεις που τον εμπλέκουν σε περιστατικά άσχημων συμπεριφορών σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η δικογραφία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου προκειμένου να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ιωαννίνων που θα μελετήσει και θα αξιολογήσει το υλικό και θα κρίνει εάν θα ασκηθούν ή όχι ποινικές διώξεις ή αν θα χρειαστεί περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. 
Categories: