Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Προβληματίζει τον ιατροδικαστή η αλλοίωση της σορού του Γιακουμάκη. Παραμένει ως επικρατέστερο σενάριο η αυτοκτονία

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για την υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γαικουμάκη συγκλίνουν και ενισχύουν την εκδοχή της αυτοκτονίας του, όμως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ακόμη ανοιχτά.Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις και το αρχικό συμπέρασμα του καθηγητή Ιατροδικαστικής, Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, ο οποίος έκανε νεκροψία στη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, συνηγορούσαν στο ότι ο σπουδαστής έβαλε τέλος στη ζωή του, κόβοντας τις φλέβες του δεξιού του χεριού με μαχαίρι.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το γεγονός ότι λείπουν μεγάλα τμήματα από τη σορό του άτυχου σπουδαστή, τα οποία φέρονται ότι έχουν φαγωθεί από ζώα κάνουν τον καθηγητή ιατροδικαστικής, Θεόδωρο Βουγιουκλάκη επιφυλακτικό σε σχέση με το τελικό πόρισμα του, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να συμπεριληφθεί στη δικογραφία πιθανόν αύριο Πέμπτη (2/04).

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους ο ιατροδικαστής στο συμπέρασμα του φέρεται να καταλήγει υπέρ της άποψης ότι ο νεαρός σπουδαστής αυτοκτόνησε, διατηρώντας ίσως κάποιες επιφυλάξεις.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από τη σορό του Βαγγέλη έλειπαν τμήματα του λαιμού και των σπλάχνων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να διερευνηθεί, εάν υπήρξε πιθανόν στραγγαλισμός ή άλλος τρόπος βίαιου θανάτου του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ιατροδικαστής φέρεται να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, κάτι που ενδεχομένως θα εκτιμηθεί αναλόγως από τη Δικαιοσύνη, η οποία διερευνά τις συνθήκες θανάτου του σπουδαστή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, οι γονείς του σπουδαστή Ανδρέας Γιακουμάκης και Μαρία Φρονιμάκη – Γιακουμάκη υπέβαλαν, μέσω των συνηγόρων τους, Δημήτρη Μπούκα και Αμαλία Τάσση, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων αίτηση, με την οποία ζητούσαν να τους χορηγηθούν αντίγραφα της δικογραφίας, που έχει σχηματιστεί μέχρι τώρα στη Ασφάλεια Ιωαννίνων, όπως καταθέσεις μαρτύρων, CD και DVD, φωτογραφίες, πορίσματα κλπ.

Είχε προηγηθεί η απόρριψη της αίτηση τους από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας, που αρνήθηκε να χορηγήσει αντίγραφα, λόγω της μυστικότητας της έρευνας.

Στην αίτηση τους προς την Εισαγγελία, οι γονείς του Βαγγέλη επικαλούνται τη Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που κατοχυρώνει το δικαίωμα πρόσβασης σε ιδιωτικά έγραφα , τα οποία σχετίζονται με την υπόθεσή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζουν ότι,  τα «έγγραφα αφορούν στη διερεύνηση των περίεργων συνθηκών υπό τις οποίες έχασε την ζωή του ο υιός μας Ευάγγελος Γιακουμάκης , δεδομένου ότι με απόλυτη βεβαιότητα για το τραγικό αποτέλεσμα ευθύνονται  πρόσωπα που έχουν διαπράξει σε βάρος του έκνομες ενέργειες» και ζητάνε να τους χορηγηθούν φωτοαντίγραφα λόγω του πρόδηλου εννόμου συμφέροντός τους.

Παράλληλα, οι γονείς έχουν δηλώσει ότι, παρίστανται ως πολιτικοί ενάγοντες αιτούμενοι, συμβολικά, ποσόν 10 ευρω από κάθε άγνωστο δράστη (αυτουργό ή συμμέτοχο), για την ψυχική οδύνη, που τους προκάλεσε ο θάνατος του παιδιού τους, ενώ επιφυλάσσονται να διεκδικήσουν αποζημίωση στα αρμόδια Πολιτικά Δικαστήρια.


huffingtonpost.gr
Categories: