Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Εξαφανίστηκε κι η «αυτοκτονία» του Βαγγέλη

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΕΝΑ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΈΒΓΑΙΝΕ ΣΕ 2-3 ΜΕΡΕΣ;



Σε σκάνδαλο ολκής εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του τραγικού Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα. Γιατί; Παρακολουθήστε τα γεγονότα με τη σειρά:

-Εξαφανίστηκε στις 6 Φλεβάρη και τελευταία εικόνα του να πηγαίνει με βήμα ΘΥΜΩΜΕΝΟ κάπου κοντά στη γαλακτοκομική σχολή.

-Την υπόθεση ανέλαβε το τοπικό αστυνομικό τμήμα Κατσικά.

-Την κράτησε για 25 ημέρες αν και μετά τη 2η ή 3η ημέρα καθώς πλήθαιναν οι ενδείξεις άσκησης βίας στον Βαγγέλη και οι ενδείξεις ότι χάθηκε εξαιτίας της βίας θα έπρεπε να την αναλάβει η Ασφάλεια Ιωαννίνων.

-Βρέθηκε νεκρός μετά 37 ημέρες,δηλαδή 15 Μαρτίου σε κοντινή απόσταση και εκεί που υποτίθεται ερεύνησαν οι αρχές μέρες πριν.

-Την ΙΔΙΑ σχεδόν ημέρα,αλλά σίγουρα απο την επομένη από την πλευρά του πραγματογνώμονα καθηγητή Θόδωρου Βουγιουκλάκη γινόταν λόγος για ενδείξεις αυτοκτονίας με κόψιμο φλέβας του δεξιού χεριού αν και το σώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη.

-Από την επομένη ημέρα και από την πλευρά του πραγματογνώμονα και από την πλευρά των αρχών έλεγαν ότι είναι ζήτημα 2-3 ημερών να επιβεβαιώνουν και οι «λοιπές εξετάσεις»,δηλαδή τοξικολογικές κλπ την αυτοκτονία.

Από την πρώτη ημέρα βέβαια υπήρχε απέναντι η…κοινή λογική και τα πραγματικά δεδομένα που έδειχναν ότι τα περί ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ αυτοκτονίας είναι σκέτα παραμύθια. Έφτασε το Πάσχα,ένας σχεδόν μήνας από την εύρεση του νεκρού σώματος(αρνούμαστε σταθερά να αναφερθούμε σε «πτώμα») του παιδιού που τείνει να γίνει σύμβολο κατά της βίας.

Επικοινωνήσαμε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου με τον δικηγόρο της οικογένειας,γνωστό ποινικολόγο των Ιωαννίνων κ.Τάκη Μπούκα,ο οποίος μας είπε ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε καμία πληροφορία ή ενημέρωση για το πότε θα είναι έτοιμο το πόρισμα των αρχών για τα αίτια θανάτου τραγικού Βαγγέλη!!!

Άρα πάμε για μετά την Τρίτη του Πάσχα,ακριβώς στη συμπλήρωση μηνός από την ημέρα εύρεσης του σώματος.Αναφερόμαστε στο πόρισμα που θα ήταν έτοιμο σε 2-3 ημέρες ,άντε 5-6,άντε 10 ημέρες.Και μας καλούσαν να μην είμαστε καχύποπτοι διότι ήταν μια απλή αυτοκτονία.

Με την συμπλήρωση του μήνα χωρίς «το απλό πόρισμα» να είναι έτοιμο τι πρέπει να υποθέσει κανείς πέρα από το λογικό συμπέρασμα ότι ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ;

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.Διότι αν το πόρισμα δεν στοιχειοθετεί ΑΚΛΟΝΗΤΑ την αυτοκτονία και υπάρχουν μαρτυρίες άσκησης βίας ημέρες και ώρες προ της ημέρας εξαφάνισης ,τότε η Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να ασκήσει διώξεις,κατ αγνώστων, για δολοφονία και να αρχίσει η ανάκριση πάνω σε αυτή τη βάση.

Όλα τα άλλα είναι σκέτα παραμύθια. Το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι οτι δεν βγαίνει μέχρι τώρα η αυτοκτονία και καθυστερούν γιατί έχουν ήδη εκτεθεί από την ΔΕΥΤΕΡΗ ημέρα της εύρεσης για καραμπινάτη αυτοκτονία.

Γιατί δεν την ανακοίνωσαν λοιπόν;

Συνήθως στην Ελλάδα τα μεγάλα κουκουλώματα γίνονται ημέρες γιορτών και αργιών.

Μην μας πουν λοιπόν ότι παρέδωσαν το πόρισμα ΑΘΟΡΥΒΩΣ τη Μεγάλη Πέμπτη ,λίγο πριν κλείσει το δικαστικό γραφείο ή λίγο μετά το άνοιγμα,την Τρίτη του Πάσχα…

Θα μας πουν ότι έπρεπε να γίνουν λεπτομερείς εξετάσεις και δύσκολες κλπ.

Μπα;

Τότε γιατί από την δεύτερη ημέρα μιλούσαν για σίγουρη αυτοκτονία και δεν έλεγαν ότι «πέρασαν πολλές ημέρες απο το θάνατο και χρειάζονται λεπτομέρειες εξετάσεις για να αποφανθούμε;»
Θα μας πουν οτι χάθηκαν μεν ,λόγω της σήψης βασικά όργανα ,αλλά ελλείψει άλλων αποδείξεων όλα δείχνουν αυτοκτονία…

Μπα; Και σε σκηνοθετημένα εγκλήματα χάνονται οι αποδείξεις.

Ποιος θα το πιστεύει αυτό που θα πουν αφού εκτέθηκαν τόσο;


Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

ntokoumenta.gr
Categories: