Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Βγήκε από την ψυχιατρική κλινική η 22χρονη που μαχαίρωσε τρεις κοπέλες στον ΟΑΕΔ

«Αισθάνομαι καλύτερα, νιώθω πλέον πιο δυνατή, είμαι καλά - Πρώτη φορά νιώθω τόσο μεγάλη αγάπη - Όλοι όσοι βρίσκονται δίπλα μου με στηρίζουν σε αυτή τη δύσκολη φάση που ζω», λέει στο protothema.gr

Πριν λίγο καιρό ένα πρωτοφανές επεισόδιο προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. Η είδηση έπεσε ως βόμβα, όταν μία φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής του ΟΑΕΔ επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθήτριές της στην προσπάθειά της να δώσει τέλος -κατά τους ισχυρισμούς της- στο παρατεταμένο χρονικά bullying που υφίστατο από το πρώτο έτος που παρακολουθούσε μαθήματα στη Σχολή. 

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές. Οι γονείς της 22χρονης φοιτήτριας της Μαρίας αποκάλυψαν, μιλώντας στο protothema.gr, πως η κόρη τους υφίστατο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα λεκτική βία, με προσβλητικά σχόλια για την καταγωγή και την εμφάνισή της, με αποτέλεσμα να προσπαθούν και εκείνοι, με νύχια και με δόντια, να την πείσουν πως πρέπει να κάνει υπομονή, να ολοκληρώσει τις σπουδές της και να μη δίνει σημασία σε όλα όσα συμβαίνουν. 

Ο ευαίσθητος ψυχισμός του κοριτσιού την οδηγεί στο να καταγράφει όλο αυτόν τον εφιάλτη που βίωνε καθημερινά σε ημερολόγιο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr. Το κορίτσι οδηγήθηκε στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερη και ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος, έμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα σε πτέρυγα ψυχιατρικής κλινικής, όπου με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων προσπάθησε να βρει ξανά τους ρυθμούς της και ενδεχομένως να ηρεμήσει από όλο αυτό που την οδήγησε σε μία έκρηξη που, ευτυχώς, δεν είχε δυσάρεστη εξέλιξη, τόσο για εκείνη, όσο και για τις συμμαθήτριές της στις οποίες επιτέθηκε με μαχαίρι το οποίο -όπως είχε πει ο πατέρας της- είχε πάρει μαζί της και είχε κρύψει στο σάκο της. Χθες ήταν η πρώτη της ημέρα εκτός της πτέρυγας όπου και νοσηλευόταν, καθώς επέστρεψε πια στο σπίτι της. 

«Είμαι πια καλύτερα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ξαναβρίσκομαι στο σπίτι μου, με τους γονείς και τα αδέλφια μου, που μου είχαν λείψει τόσο πολύ όλο αυτό τον καιρό που ήμουν στο ψυχιατρείο. Αισθάνομαι καλύτερα, νιώθω πλέον πιο δυνατή, είμαι καλά. Πρώτη φορά νιώθω τόσο μεγάλη αγάπη, όλοι όσοι βρίσκονται δίπλα μου με στηρίζουν σε αυτή τη δύσκολη φάση που ζω. Θέλω να μείνω λίγες ημέρες σε αυτό το ήρεμο περιβάλλον του σπιτιού μου και μετά νιώθω έτοιμη να επιστρέψω στο σχολείο μου, να τελειώσω τη χρονιά μου, να πάρω το πτυχίο μου, να συνεχίσω τη ζωή μου μετά από όλα αυτά που συνέβησαν και να τα αφήσω πίσω», λέει στο protothema.gr.

Την ίδια ώρα η δικηγόρος της η κ. Παναγοπούλου θα σημειώσει ότι η Μαρία προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, μετά από όλο αυτό που της συνέβη, ενώ στο πλευρό της είναι -όπως λέει- τόσο η οικογένειά της όσο και ειδικοί ψυχολόγοι και αυτό που έχει σημασία για εκείνη είναι να βρει τη δύναμη να προχωρήσει στη ζωή της, αφού ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Σημειώσεις από το ημερολόγιο της 22χρονης Μαρίας όπου περιέγραφε τον εφιάλτη που όπως λέει βίωνε από bullying που υφίστατο από συμμαθήτριές της:

«Μπορώ ως αδύναμος άνθρωπος να σταθώ στα πόδια μου και να τις αντιμετωπίζω», γράφει σε κάποιο σημείο για να περιγράψει λίγο παρακάτω ένα περιστατικό βίας που εκείνη έζησε: «Μία ημέρα Θεέ μου δε θα αντέξω άλλο… Ήδη δεν αντέχω άλλο. Σήμερα πάλι αυτές με κάνανε ρεζίλι… Γιατί;… Με φωνάζουν καλόγρια και με κοροϊδεύουν για τα φουντωτά μαλλιά μου. Με σπρώχνουν συνέχεια για να βλέπουν στον πίνακα. Καταλαβαίνω ότι το κάνουν γιατί θέλουν να με πειράζουν συνέχεια αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί, αφού δεν τις έχω πειράξει, γιατί μου το κάνουν αυτό… Ονειρεύομαι ώρες ώρες πως σκοτώνω όλους αυτούς που με βασανίζουν και βασανίζουν αδύναμους ανθρώπους. Εγώ θα βρω δύναμη και από αδύναμος άνθρωπος θα σταθώ στα πόδια μου και θα της αντιμετωπίσω», γράφει η 22χρονη ενώ σε άλλο σημείο «προειδοποιεί» πως η κατάσταση έτσι όπως διαμορφωθεί εις βάρος της την έχει φέρει σε οριακά σημεία, είναι μία ημέρα ακόμη μαρτυρίου και εκείνη γράφει στο ημερολόγιό της: «Σήμερα τα παιδιά μου έσπασαν τα γυαλιά. Πήραμε βαθμούς, είμαι καλή, το ξέρω ότι είμαι καλή γιατί έχω έρθει στη Σχολή για να πάρω το πτυχίο μου και να κάνω περήφανους τους γονείς μου. Φυσικά αυτές και πάλι με βρίζουνε, λένε πως δεν αξίζω τίποτα. Δεν θέλω να τις σκοτώσω, θέλω απλά να τις τραυματίσω. Μπορεί να ακούγομαι υπερβολική δολοφόνος αλλά εσείς είστε νοητικά καθυστερημένοι που βρίζετε αδύναμους ανθρώπους»...protothema.gr
Categories: