Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Η Nicole απο τη Ρόδο χρειάζεται την βοήθεια μας για να νικήσει τον καρκίνο

Πριν 1 χρόνο, η Νικόλ ζούσε με τον Έλληνα σύζυγό της και την κόρη τους Πολυάννα, στην Ρόδο (Ελλάδα). Η ζωή της μόλις ξεκινούσε, με το νέο της μωρό και το σύζυγό της. Πονούσε όμως πολύ στην πλάτη της και έκανε εξετάσεις. Η διάγνωση ήταν ότι έχει έναν μεγάλο όγκο στο πάνω μέρος της σπονδυλικής της στήλης. Της είπαν ότι ήταν καλοήθης και ότι θα έπρεπε να ταξιδέψει στην Κρήτη για να κάνει το λεπτό χειρουργείο που απαιτούσε η κατάστασή της.


Την ημέρα του προγραμματισμένου χειρουργείου της, ο χειρούργος της είπε ότι δεν θα μπορέσει τελικά να πραγματοποιήσει την επέμβαση λόγω έλλειψης του σωστού εξοπλισμού. Η Νικόλ συντετριμμένη, εξακολουθούσε να πονά πολύ και να μην έχει πουθενά να στραφεί αφού ο εξοπλισμός που απαιτούνταν ήταν πολύ εξειδικευμένος.

Είμαι η θεία της Νικόλ και όταν η αδερφή μου μου τηλεφώνησε για να μου πει τα άσχημα νέα, επικοινώνησα με το αφεντικό της κόρης μου, που είναι διευθυντής καταπραϋντικής φροντίδας (Palliative Care) στο Royal Brisbane Hospital για να μου δώσει συμβουλές. Απάντησα άμεσα και ζήτησε όλες οι πληροφορίες για τη Νικόλ να του σταλούν άμεσα. Έτσι έγινε. Η Νικόλ είναι πολίτης Αυστραλίας, γι αυτό της είπε να επιστρέψει στην Αυστραλία για το χειρουργείο ενώ είπε ότι δεν πίστευε πως ο όγκος είναι καλοήθης.

Η Νικόλ, ο Μάνος και η Πολυάννα ήρθαν όλοι στην Αυστραλία για το χειρουργείο. Δεν είχαν χρόνο να μαζέψουν τα πράγματα τους, τα έπιπλά τους, ούτε είχαν χρήματα για να τακτοποιηθούν στην Αυστραλία ενώ η Νικόλ αντιμετώπιζε αυτή τη φοβερή δοκιμασία. Τότε κάναμε ένα GOFUNDME για να συγκεντρώσουμε χρήματα και ευτυχώς μαζέψαμε 25 χιλιάδες δολλάρια για να βοηθήσουμε τα έξοδα διαβίωσης τους τους επόμενους μήνες.

Η Νικόλ έκανε την εξαντλητική επέμβαση (12 ώρες) και ξύπνησε με 2 λιγότερους σπόνδυλους, 2 λιγότερα πλευρά και μία μεγάλη τομή, σαν φερμουάρ, στην σπονδυλική της στήλη. Η πρόγνωση δεν ήταν καλή…είχε έναν σπάνιο καρκίνο (Chondrosarcoma) στην σπονδυλική της στήλη, ο οποίος είχε τυλιχτεί γύρω από την αορτή της και αυτό δεν μπορούσαν να το αφαιρέσουν. Ήλπιζαν ότι η ακτινοθεραπεία ήταν η καλύτερη επιλογή για να επιτεθούν στα απαίσια υπολείμματα του όγκου.

Δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν ακτινοθεραπεία μέχρι η Νικόλ να αναρρώσει από την επέμβαση γιατί υπήρχε πολύς ιστός στην ουλή και δεν θα ήταν ακριβής η διαδικασία. Όσο περίμενε για τη θεραπεία αυτή η Νικόλ άρχισε να πονά και πάλι πολύ στην πλάτη της. Όταν την εξέτασε ο γιατρός είδε ότι ο όγκος μεγάλωσε και πάλι, πολύ γρήγορα και επειγόντως, την άνοιξαν ξανά για να την χειρουργήσουν και να το αφαιρέσουν. Και πάλι, χωρίς να καταφέρουν να το βγάλουν όλο.

Τελικά η ακτινοθεραπεία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε δυστυχώς με ανεπιτυχή αποτελέσματα. Η Νικόλ έχει τώρα δευτερεύοντα καρκίνο, δεύτερου σταδίου, στους πνεύμονες της. Η οικογένεια της και η ίδια είναι σε αδιέξοδο.

Ευτυχώς όμως υπάρχει ελπίδα για αυτή τη νεαρή μητέρα! Υπάρχει θεραπεία που ίσως να την σώσει αλλά δεν επιδοτείται από την κυβέρνηση και πρέπει να ταξιδέψει στην Ιαπωνία ή στην Αμερική για να την λάβει. Αυτό θα κοστίσει περίπου 100.00 δολλάρια (μαζί με τα έξοδα).

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο και πραγματικά πρέπει να βοηθήσουμε να συγκεντρωθούν χρήματα για τη Νικόλ για να λάβει αυτή τη σωτήρια θεραπεία. Θα ήμασταν πολύ ευγνώμονες για κάθε δωρεά, μικρή ή μεγάλη, όλες βοηθούν και μπορούν να κάνουν ΜΕΓΑΛΗ διαφορά για αυτό το όμορφο νέο κορίτσι.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Τammy Raine

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

http://www.fightforlifefund.com

Για όποιον ενδιαφέρεται

Καθώς πολλές ψεύτικες ιστορίες καρκινοπαθών έχουν κυκλοφορήσει για να μαζέψουν χρήματα μέσω Διαδικτύου και άλλων μέσων, παρέχουμε τις παρακάτω πληροφορίες που πιστοποιούν το παρελθόν και την τωρινή ιατρική κατάσταση της Νικόλ Τσεσμετζή. Η Νικόλ έχει Χονδροσάρκωμα (Chondrosarcoma), έναν κακοκήθη καρκίνο που προκαλεί ανωμαλία στα κόκκαλα και την ανάπτυξη του χόνδρου. Παρότι σπάνιο, το χονδροσάρκωμα είναι ο δεύτερος πιο κοινός πρωταρχικός καρκίνος στα οστά. Είδαμε για πρώτη φορά την Νικόλ στο ιατρείο μας τον Μάρτιο του 2015.

Γράφουμε αυτή την επιστολή για να υποστηρίξουμε την καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων της Νικόλ Τσεσμετζή ώστε να μπορέσει να εξερευνήσει ιατρικές θεραπείες σε άλλες χώρες που θα βοηθήσουν στην επιβίωση της από τον καρκίνο. Η Νικόλ, που είναι μόλις 32 ετών είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί 18 μηνών. Διαγνώσθηκε για πρώτη φορά με χονδροσάρκωμα τον Ιούλιο του 2014.

Στο τέλος του Ιουλίου 2014 – η Νικόλ υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αφαιρεθεί ένας όγκος 8 εκατοστών που πίεζε την σπονδυλική της στήλη και τον νωτιαίο μυελό, προκαλώντας νευρολογικά προβλήματα και απίστευτο πόνο. Δυστυχώς, οι χειρούργοι δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν το 100% του όγκου καθώς ήταν προσκολημμένος στην αορτή της.

Μετά από μόλις 4 μήνες, τον Νοέμβριο του 2014, ο όγκος επέστρεψε, πιέζοντας την σπονδυλική στήλη της Νικόλ. Υποβλήθηκε σε μία ακόμα χειρουργική επέμβαση.

Τον Δεκέμβριο του 2014 έκανε 10 θεραπείες με ακτινοβολία (radiation therapy) στο Princess Alexandra Hospital στο Brisbane.

Δυστυχώς, το χονδροσάρκωμα της Νικόλ συνέχισε να μεγαλώνει και τώρα αντιμετωπίζει δευτερεύοντες όγκους στους πνεύμονες και λαμβάνει ένα δοκιμαστικό φάρμακο, ένα νέο φάρμακο, που λέγεται LDE225 το οποίο θεωρείται αποτελεσματικό και ασφαλές για τη θεραπεία του σαρκώματος των οστών ή του χόνδρου όταν δεν ανταποκρίνεται σε καμία άλλη μορφή θεραπείας.

Οι δοκιμές γίνονται σε διάφορα νοσοκομεία στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Αυτή η δοκιμή χρηματοδοτείται από τοAustralasian Sarcoma Study Group (ΑυστραλοΑσιακή Ομάδα Μελέτης Σαρκώματος), μία μη κερδοσκοπική ομάδα έρευνας που αποτελείται από πολλούς ερευνητές για τον καρκίνο, στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Παρόλαυτα, η Νικόλ προφανώς θα χρειαστεί συνεχιζόμενη ιατρική θεραπεία που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο σε άλλη χώρα. Οι ανοσοθεραπείες φέρνουν κάποιες θετικές και με υποσχέσεις νέες θεραπείες για ασθενείς όπως η Νικόλ και θέλει την ευκαιρία να δοκιμάσει αυτές τις νέες θεραπείες στις ΗΠΑ σε ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο που αντιμετωπίζει τα σαρκώματα.

Υποστηρίζουμε την Νικόλ στη συγκέντρωση χρημάτων για να επιμηκύνει και να σώσει τη ζωή της και είμαστε πρόθυμοι να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση όποιου θέλει να δωρίσει χρήματα. Παρακαλούμε υποστηρίξτε την αυθεντική ανάγκη της.

Tη δωρεά μπορείτε να τη στείλτε Online:



rodosreport.gr
Categories: