Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Απίστευτη βαναυσότητα 39χρονου από τα Λειβάδια Λάρνακας εναντίον της 28χρονης συμβίας του: Γυμνή με χειροπέδες σε κολόνα...

Σε φρικτά βασανιστήρια, που έφταναν στα όρια της κτηνωδίας και του πλήρους εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, υποχρέωνε τη συμβία του ο Χριστάκης Πόγγουρος, 39 χρόνων, από τα Λειβάδια Λάρνακας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε κατηγορίες που αφορούν πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, συμπεριφορά με την οποία προκαλείται ψυχική βλάβη σε μέλος της οικογένειας και απειλή.


Ο Πόγγουρος, ο οποίος ήταν χρήστης ναρκωτικών κατά τους επίδικους χρόνους, καταδικάστηκε στις πιο πάνω κατηγορίες μετά από ακροαματική διαδικασία και πλέον αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να καταδικαστεί σε πολυετή ποινή φυλάκισης. 

Ο κατηγορούμενος, τυφλωμένος από ζήλια, έφθασε στο σημείο να δένει με... χειροπέδες την κοπέλα γυμνή σε κολόνα του σπιτιού και να την κτυπά μέχρι αηδίας. Όπως αποφάνθηκε το κακουργιοδικείο μετά το πέρας της δίκης που διεξήχθη, η βαναυσότητα του 39χρονου σε βάρος της 28χρονης συμβίας του ήταν ομολογουμένως απάνθρωπη, τραυματίζοντας την κοπέλα τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά, αφού την υπέβαλε σε βασανιστήρια που παραπέμπουν... στον μεσαίωνα. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο Πόγγουρος επειδή ζήλευε την 28χρονη συμβία του (είναι μητέρα ενός εφτάχρονου παιδιού) και υποψιαζόταν ότι τον έκλεβε, άρχισε να γίνεται βίαιος προς την παραπονούμενη.

«Την άρπαζε από το κεφάλι και την κτυπούσε στο πάτωμα, γρονθοκοπώντας την στα μάτια, δίχως αυτή να μπορεί ν’ αντιδράσει. Την φοβέριζε και της προκαλούσε φόβο και ανασφάλεια, απειλώντας την πως εάν τον εγκατέλειπε, τα πράγματα γι’ αυτήν και το παιδί της θα επιδεινώνονταν με απρόβλεπτες συνέπειες», παρατηρεί το κακουργιοδικείο.

Σε άλλο σημείο της απόφασης τονίζεται ότι ο Χρ. Πόγγουρος επιτέθηκε στην παραπονούμενη, γρονθοκοπώντας την στα πλευρά και ρίχνοντάς την στο δάπεδο, καθήμενος πάνω της και αρπάζοντάς την από το λαιμό...

Ώσπου να αιμορραγήσει
Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, σύμφωνα πάντα με την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, ο 39χρονος έδενε την συμβία του σε κολόνα που βρισκόταν στον διάδρομο του σπιτιού τους, ορισμένες φορές γυμνή, και τη χαστούκιζε στο πρόσωπο ώσπου να αιμορραγήσει. «Την έβαζε ν’ αγκαλιάζει την κολόνα και ακολούθως της έδενε τα χέρια με χειροπέδες, ώστε να μην μπορεί να διαφύγει και να περιορίζεται απλώς σε περιμετρικές κινήσεις γύρω από την κολόνα, προσπαθώντας μάταια ν’ αποφύγει τα κτυπήματα του κατηγορούμενου. Την απειλούσε, μάλιστα, ότι θα την άφηνε δεμένη στην κολόνα χωρίς φαγητό και ποτό», υπογραμμίζεται στην απόφαση.    

Κοιμόντουσαν με... χειροπέδες
Η παραπονούμενη κατέθεσε στο δικαστήριο (η μαρτυρία της κρίθηκε αξιόπιστη) ότι ο κατηγορούμενος την απείλησε και με μαχαίρι, ενώ σε μια άλλη περίπτωση, κατόπιν οδηγιών του 39χρονου, πήρε ένα ζεύγος χειροπεδών και κλείδωσε με το ένα μέρος το δεξί της πόδι (όπως ξάπλωνε ανάσκελα στο κρεβάτι) και με το άλλο μέρος των χειροπεδών το δεξί πόδι του κατηγορούμενου (αυτός ξάπλωνε μπρούμυτα) για να κοιμηθούν μαζί, διότι ο Πόγγουρος φοβόταν ότι η 28χρονη θα έφευγε από κοντά του και θα τον κατάγγελλε στην αστυνομία.  Σε άλλη περίπτωση, είπε ότι την κλείδωσε μέσα σε δωμάτιο για να μην διαφύγει.

Ναρκωτικά αφειδώλευτα
Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας στην απόφασή του επισημαίνει ότι ο λόγος για τον οποίο η παραπονούμενη δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τον κατηγορούμενο ήταν ο φόβος που ένιωθε ότι ο τελευταίος θα έβλαπτε την ίδια και το παιδί της.

«Δεν ήταν, όμως, ο μόνος λόγος που την έφερνε ξανά και ξανά πίσω στον κατηγορούμενο. Ήταν και ο εθισμός της στα ναρκωτικά, με τον κατηγορούμενο να την προμηθεύει με αυτά αφειδώλευτα και δίχως χρηματική χρέωση. Ήταν και... η αγάπη της για τον κατηγορούμενο αλλά και η ευγενής της προσδοκία πως τούτος θα μπορούσε σε κάποια στιγμή να βελτιώσει τη συμπεριφορά του έναντί της για να μπορέσει να στεριώσει η σχέση τους», καταλήγει το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2015, μέχρι που η 28χρονη βρήκε το κουράγιο να μιλήσει στην αστυνομία. Στη δίκη κατέθεσαν 12 μάρτυρες κατηγορίας. Η υπόθεση ορίστηκε στις 3 Αυγούστου, προκειμένου η συνήγορος υπεράσπισης να αγορεύσει για μετριασμό της ποινής. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση.



larnakaonline.com.cy
Categories: