Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Το ξενοδοχείο του Χίτλερ - Δεν έμεινε ποτέ κανένας από τότε που χτίστηκε!

Το Hotel Prora αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο αλλά δεν έχει στεγάσει ποτέ κανέναν από την ανέγερσή του πριν από 76 χρόνια.


Με 10.000 δωμάτια και θέα στη θάλασσα, επρόκειτο να φιλοξενεί 25.000 εργαζόμενους με τις οικογένειές τους. 

Χτισμένο στο νησί Rugen στη Βαλτική Θάλασσα, εκτείνεται κατά μήκος μιας αμμώδους παραλίας και χρειάζεται μια ώρα για να περπατήσεις από τη μια του άκρη στην άλλη.


Από την ανέγερσή του πριν από 76 χρόνια δεν έχει μείνει ποτέ ούτε ένας τουρίστας. Το κτίριο παραμένει ανέπαφο και υπάρχουν σχέδια για τον εκσυγχρονισμό του, παρά τους φόβους πως θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για τους νεοναζί. 

"Ο αρχικός σκοπός του Χίτλερ ήταν η κατασκευή ενός θερέτρου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον πόλεμο που ερχόταν", σημείωσε ο Jurgen Rostock. 


Το ξενοδοχείο Prora χτίστηκε από τους ναζί στο πλαίσιο του προγράμματος Strength Through Joy και είχε στόχο να παρέχει ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τους Γερμανούς εργαζόμενους και να διαδώσει τη ναζιστική προπαγάνδα.

Είχε βαπτιστεί ως το ναζιστικό ισοδύναμο του Butlins, με τους ντόπιους να αποκαλούν το ξενοδοχείο που περιελάμβανε κινηματογράφο, σχολείο, νοσοκομείο και μια τεράστια προβλήτα Colossus λόγω του μνημειώδους μεγέθους του.


Κάθε υπνοδωμάτιο είχε κεντρική θέρμανση και προσέφερε υπέροχη θέα στη θάλασσα σε μια εποχή που το καλύτερο που είχε να προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τα στριμωγμένα σαλέ στο Butlins. 

Το όνειρο του Χίτλερ για πακέτα διακοπών σε υποστηρικτές του σταμάτησε όταν μπήκε στην Πολωνία και οι πόροι διατέθηκαν για πολεμικούς σκοπούς. 


Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το νησί Rugen πέρασε στη ρωσική κυριαρχία και οι Σοβιετικοί σχεδίαζαν να το ανατινάξουν αλλά δεν είχαν αρκετό δυναμίτη για να το κάνουν.



newsit.gr
Categories: