Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ: Η 15χρονη Μυρτώ ακόμα δεν έχει επαφή με το περιβάλλον


Η 15χρονη Μυρτώ που κακοποιήθηκε βάναυσα από το νεαρό Πακιστανό στα βράχια της Χρυσής Ακτής στην Πάρο, νοσηλεύεται εδώ και δύο μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου.
ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ: Η 15χρονη Μυρτώ ακόμα δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Η μητέρα της θέλησε να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που της στέλνει συνεχώς μηνύματα συμπαράστασης μέσα από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου “Μίλα”, που φιλοξένησε ρεπορτάζ για το θέμα.

Μπορεί η άτυχη Μυρτώ να άνοιξε τα μάτια της, ωστόσο δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.
«Η δική μας ιατρική εκτίμηση είναι ότι το παιδί δεν εκτελεί εντολές, δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον αυτή τη στιγμή. Έχει βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση με πολλές βλάβες, θα αποκαταστήσει ένα ποσοστό από αυτές, δε νομίζω ότι θα μπορέσει να τις αποκαταστήσει όλες και θα πρέπει να περάσουν αρκετοί μήνες πριν πούμε ότι φτάσαμε στο maximum της αποκατάστασης και πιο πέρα δεν περιμένουμε να βελτιωθεί άλλο», δήλωσε ο Δ/ντης ΜΕΘ Νοσοκομείου Αττικόν, Απόστολος Αρμαγανίδης.
«Έχουμε ξεπεράσει την πρώτη οξεία φάση όπου υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της λόγω του τραυματισμού που είχε υποστεί που ήταν σοβαρότατος με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. ‘Έχει ξεπεράσει με τη βοήθεια των υποστηρικτικών μηχανημάτων τη φάση αυτή, έχει ανοίξει τα μάτια της, και μπαίνουμε σε μια δεύτερη φάση, που είναι πολύ μεγαλύτερη, όπου είναι η φάση της αποκατάστασης. Λογικά τις επόμενες μέρες θα πάει σε ένα κέντρο αποκατάστασης προκειμένου να κάνει ό,τι μπορεί να γίνει σε τέτοια περιστατικά προκειμένου να ανακτήσει ένα ποσοστό της εγκεφαλικής λειτουργίας που έχει χάσει από τον τραυματισμό. Σε τι βαθμό μπορεί να γίνει αυτό και τι ποσοστό μπορεί να ανακτήσει δεν το ξέρει και δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς αυτή τη στιγμή», κατέληξε.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: