Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Το «μαγικό» τρίπτυχο του σωστού αδυνατίσματος


Τρεις βασικές αλλαγές στη καθημερινότητά μας που δεν έχουν να κάνουν τόσο με μαγεία, όσο με το πόσο αποφασισμένοι είμαστε να φτιάξουμε ένα σωστό διαιτολόγιο.
Το «μαγικό» τρίπτυχο του σωστού αδυνατίσματος
Πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος, επειδή προσπαθούν να κάνουν απότομα δραστικές αλλαγές, ιδιαίτερα μετά από περιόδους γιορτών ή σε περιόδους κοντά στις καλοκαιρινές διακοπές, και να προσαρμόσουν τη ζωή τους σε μία αυστηρή δίαιτα. Αυτή όμως η προσέγγιση, είναι η συνταγή της αποτυχίας και της απογοήτευσης.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι κάνουν δραστικές αλλαγές και περιμένουν να δουν αμέσως δραστικά αποτελέσματα. Αυτό όμως δεν ισχύει. Κανείς δεν ξύπνησε ένα πρωί 20 κιλά βαρύτερος. Ήταν μια σταδιακή εξέλιξη η πρόσληψη των κιλών και σταδιακά θα πρέπει να γίνει και η απώλειά τους. Έτσι, κάθε δραματική αλλαγή που φαίνεται απίθανη ίσως και να είναι, διότι το μυστικό για τη σωστή και μόνιμη απώλεια των κιλών είναι στις λεπτομέρειες.
Υπάρχουν τρία απλά βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε πολλά κιλά κατά τη διάρκεια του έτους χωρίς να στερηθείτε τα αγαπημένα σας τρόφιμα. Είναι τρεις απλοί τρόποι που θα κάνουν την απώλεια βάρους ευχάριστη και θα σας επιτρέψουν να συνεχίσετε να ζείτε την καθημερινότητά σας.
Σκεφτείτε πριν πιείτε
Ένα κουτάκι αναψυκτικό π.χ. αναψυκτικό τύπου Cola, έχει 140 θερμίδες και 39 γραμμάρια υδατανθράκων (ζάχαρη). Αν συνηθίζετε να πίνετε ένα κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του έτους οι θερμίδες ανέρχονται σε 51.000 – αυτό είναι σχεδόν 6,5 κιλά! Αντικαθιστώντας το οποιοδήποτε «κανονικό» αναψυκτικό με αναψυκτικό τύπου light ή καφέ ή τσάι (πράσινο, άσπρο ή ακόμα και μαύρο) γλιτώνετε πολλές θερμίδες. Προσοχή όμως. Αποφύγετε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος για να διατηρηθούν μειωμένες οι θερμίδες.
Σάντουιτς, το πιο αγαπημένο και δημοφιλές «γρήγορο» γεύμα της καθημερινότητα μας
Προσοχή, όμως, στο τι θα επιλέγετε να προσθέτετε σε αυτό. Πχ: μία κουταλιά μαγιονέζα περιέχει 100 θερμίδες και 10 γραμμάρια λίπους. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μαγιονέζα, προτιμήστε αυτή με τα χαμηλά λιπαρά και κερδίστε περίπου τις μισές θερμίδες. Ωστόσο, η μουστάρδα είναι καλύτερη για να την χρησιμοποιείτε στα σάντουιτς διότι έχει μόνο 10 με 20 θερμίδες ανά κουταλιά.
Μικρά αλλά σταθερά βήματα στην απώλεια βάρους
Δεν είναι απαραίτητο να ξυπνάτε στις 5 το πρωί κάθε μέρα για να κάνετε εξαντλητικές προπονήσεις στο γυμναστήριο. Αυτό μπορεί να βοηθάει ορισμένους ανθρώπους αλλά δεν είναι απαραίτητο. Ξεκινήστε κάνοντας λίγες και μικρές δραστηριότητες μέσα στην καθημερινότητά σας. Πάρτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, περπατήστε μετά το γεύμα, παρκάρετε το αυτοκίνητό σας μακριά από το σπίτι, παίξτε μπάσκετ με τα παιδιά σας, πηγαίνετε βόλτα το σκύλο κλπ. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι να κάνετε μερικά ακόμα βήματα για να κάψετε μερικές ακόμα θερμίδες.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: