Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Αυστηρή προειδοποίηση της Τουρκίας στην Συρία


Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την αυστηρή προειδοποίηση που έστειλε η Αγκυρα στην Δαμασκό στέλνει η Άγκυρα ότι θα αναλάβει δράση αν η Συρία επαναλάβει επίθεση με όλμους στο έδαφός της.
Αυστηρή προειδοποίηση της Τουρκίας στην Συρία
Την Παρασκευή βλήματα όλμου που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες και άλλα κτίρια στη συνοριακή περιοχή Ακακάλε, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το CNN Turk μετέδωσε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είπε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ότι η Άγκυρα ανέφερε το περιστατικό στα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ.
«Θα ήθελα να γνωρίζει ο κόσμος ότι αν συνεχιστούν τέτοιες παραβιάσεις των συνόρων μας διατηρούμε τα δικαιώματά μας και τα ασκούμε«, είπε ο Νταβούτογλου στη διάρκεια της νύχτας στο περιθώριο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.
Η Τουρκία έχει δεχτεί στο έδαφός της εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη γειτονική Συρία αναφέρει η ert.gr,  και έχει προσφέρει καταφύγιο σε πολλούς εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: