Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο η ισπανίδα σοπράνο Μονσερά Καμπαγιέ


Νοσηλεύεται στη ΒαρκελώνηΣτο νοσοκομείο της Βαρκελώνης Sant Paul νοσηλεύεται η διάσημη ισπανίδα σοπράνο Μονσερά Καμπαγιέ εξαιτίας ελαφριάς μορφής εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Ρωσία. 

Η 79χρονη σοπράνο εισήχθη στη μονάδα εντατικής φροντίδας αμέσως μετά την επιστροφή της από τη Μόσχα το Σάββατο. 

Αντιδρά θετικά στη θεραπεία, δεν έχει χάσει τις αισθήσεις της ούτε και έχει υποστεί παράλυση, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Μολονότι δεν έχασε τις αισθήσεις της όταν υπέστη το εγκεφαλικό, είχε ιλίγγους εξαιτίας των οποίων έπεσε και έσπασε το βραχιόνιό της.

Η τραγουδίστρια «δεν έχει χάσει κανένα από τα χαρίσματά της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να παραμείνει για παρακολούθηση τουλάχιστον επί πέντε ημέρες.

Η Καμπαγιέ γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1933 στη Βαρκελώνη και χάρη στη φωνή της και τις μοναδικές ερμηνείες της κατάφερε τη δεκαετία του '70 να εξελιχθεί σε σοπράνο διεθνούς φήμης. 

Παρά την ηλικία της, δεν έχει εγκαταλείψει τη σκηνή: τον περασμένο Ιανουάριο γιόρτασε τα 50 χρόνια της στη σκηνή στην όπερα της Βαρκελώνης, όπου είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά το 1962 στην Αραμπέλα του Ρίχαρντ Στράους.

Aπό εμφάνισή της στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο του 1997, στην έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου: