Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Εμβάσματα 33 δισ. ευρώ στο εξωτερικό

Συνολικά τρία εκατομμύρια εμβάσματα φυσικών προσώπων, ύψους 33 δισ. ευρώ, σε τράπεζες του εξωτερικού, κατέγραψε από το 2009 μέχρι το φετινό Σεπτέμβριο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως γνωστοποίησε στο περιθώριο του 4ου Thessaloniki Tax Forum ο εκπρόσωπος (σύμβουλος) της ΓΓΠΣ, Γιώργος Λασκαρίδης.Εξ αυτών, 10.000 περιπτώσεις ελέγχονται περαιτέρω για φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά από τις διασταυρώσεις που έγιναν.


Τα εν λόγω εμβάσματα κατευθύνθηκαν, κυρίως, σε τράπεζες της Ευρώπης (Βρετανία, Γερμανία και Ελβετία), οι έλεγχοι συνεχίζονται και η ΓΓΠΣ αναμένει οδηγίες από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προχωρήσει η ελεγκτική διαδικασία, ενώ υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της ύπαρξης πολιτικής βούλησης για την ταχεία διεκπεραίωσή της.

Ο κ.Λασκαρίδης εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά η ηλεκτρονική οικονομική διακυβέρνηση στην Ελλάδα, ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά συστήματα όπως αυτό της ηλεκτρονικής τιμολόγησης για τις επιχειρήσεις, που ναι μεν υπάρχει ως υποδομή, αλλά, προς το παρόν, δεν διεκπεραιώνει τις απαιτούμενες διασταυρώσεις στον επιθυμητό βαθμό. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας».


Πηγή: zougla.gr
Categories: