Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για Οικονομικά Ασθενείς από τη ΔΕΗ

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε ερώτηση στην βουλή ανέφερε ότι «η ΡΑΕ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπόνησης νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις για ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οικονομικα ασθενείς καταναλωτών όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 52 του Ν. 4001/2011». 


Ευνοϊκές ρυθμίσεις για Οικονομικά Ασθενείς από τη ΔΕΗ

Η διάταξη αφορά οικονομικά ασθενείς οικιακούς πελάτες, πελάτες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους, με σοβαρά προβλήματα υγείας κ.λπ. Όπως αποκαλύπτει ο κ. Παπαγεωργίου, οι προτάσεις της ΡΑΕ αφορούν τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία καταγγελίας των συμβάσεων, τις προθεσμίες εξόφλησης λογαριασμών κ.τ.λ. 
Η τελική επεξεργασία από τη ΡΑΕ και η προώθηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για έγκριση και έκδοση του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους, αναφέρει ο υφυπουργός στο έγγραφό του. 

Επίσης όπως προκύπτει από έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή Ανά μήνα πραγματοποιούνται περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους. 


Πηγή: cityportal.gr
Categories: