Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ο Σαββίδης κάλυψε τον Ζαγοράκη-Στα 17,6 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη

Η ετήσια τακτική γενική συνελεύση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγινε στην Τούμπα και από αυτήν προέκυψαν σημαντικές πληροφορίες. Βεβαίως τα περισσότερα θέματα ήταν λίγο πολύ γνωστά, όμως έπρεπε και επισήμως να τοποθετηθεί ο Ιβάν Σαββίδης (παρά την φυσική του απουσία από τον χώρο της συνέλευσης) για να ξεκαθαρίσουν ορισμένα θέματα.



Πρώτο και σημαντικότερο είναι πως η νέα διοίκηση που διορίστηκε από το πρωτοδικείο, έχει διάρκεια ζωής 4 μήνες. Αμέσως μετά πρέπει να γίνει αιρετή. Τα συνολικά χρέη της ΠΑΕ στο ελληνικό δημόσιο, μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα ανέρχονται στα 17,6 εκατομμύρια ευρώ. Πάντως το πρωτογενές κεφάλαιο είναι μικρότερο. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ περιμένει την οριστική απόφαση των διοικητικών δικαστηρίων και όπως ειπώθηκε, πρόθεση του μεγαλομετόχου, είναι να πληρώσει τα χρέη.

Το δεύτερο σημαντικό θέμα είναι πως ο Σαββίδης κάλυψε πλήρως τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Θοδωρή Ζαγοράκη για το ποσό των 320.000 ευρώ που είχε ως υποχρέωση να επιστρέψει. Ορίστηκε μηνιαίος μισθός για τον Ζαγοράκη και από την στιγμή που ο μεγαλομέτοχος που έχει την πλειοψηφία των μετοχών στην ανώνυμη εταιρία, αποφάσισε να ενεργήσει με αυτό τον τρόπο, το θέμα Ζαγοράκη (πρακτικά) θεωρείται λήξαν.

Τι άλλο ακούστηκε στην συνέλευση ;

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης τόνισε πως εκπροσωπούνται στην τακτική Γενική Συνέλευση 43.431.762 μετοχές, δηλαδή το 72,47%.

Ο ορκωτός λογιστής είπε ότι τα «παγωμένα» χρέη και πρόστιμα φθάνουν τα 17.6 εκ. ευρώ, αλλά και ότι αν δεν δικαιωθεί η ΠΑΕ στα διοικητικά δικαστήρια, τότε θα μπορέσει να μπει στη ρύθμιση τού Γιώργου Ορφανού με επιβάρυνση 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφέρθηκε πως η αμοιβή τού Ζήση Βρύζα είναι 7.000 ευρώ καθαρά και 10.700 μικτά κι η αμοιβή τού Παντελή Κωνσταντινίδη 3.500 το μήνα καθαρά από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τη μέρα που αποχώρησε. Σε ό, τι αφορά στον Θόδωρο Ζαγοράκη προτάθηκε να δοθεί μηνιαία αμοιβή 6.400 ευρώ και να απαλλαγεί από την υποχρέωση να επιστρέψει τις 320.000 ευρώ για τις διάφορες χρήσεις της ΠΑΕ. Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, ρωτήθηκε από ορισμένους μικρομετόχους αν κάτι τέτοιο είναι νόμιμο κι απάντησε ότι αν παρθεί απόφαση στην Γενική Συνέλευση, δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα νομιμότητας. Η πρόταση εγκρίθηκε με την πλειοψηφία των μετοχών που έχει ο Ιβάν Σαββίδης.

Εγκρίθηκε ο οικονομικός και διοικητικός ισολογισμός. Επίσης εγκρίθηκε η συνεργασία με νέους ορκωτούς λογιστές, τον Δημήτρη Χαραλάμπους και αναπληρώτρια την Αλεξάνδρα Μπούτου με 11.500 ευρώ μηνιαίως.


Πηγή: pamesports.gr