Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Πιο πιθανός ο τραυματισμός στα γόνατα πριν την περίοδο


Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι εργαζόμενες γυναίκες που γυμνάζονται κιόλας στον ελεύθερό τους χρόνο ίσως θα έπρεπε να κάνουν ένα διάλειμμα (από την άσκηση) την εβδομάδα πριν την περίοδό τους, καθώς  έχουν περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν.
Πιο πιθανός ο τραυματισμός στα γόνατα πριν την περίοδο
Σύμφωνα με ομάδα επιστημόνων από τα πανεπιστήμιοTexas-Austin και North Carolina οι αθλητικές γυναίκες υποφέρουν πιο συχνά από τραυματισμούς στα γόνατα συγκριτικά με τους άντρες, ειδικά όταν ασχολούνται με αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο.

Οι ερευνητές μελέτησαν γυναίκες ηλικίας 19 έως 35 ετών για να δουν αν στους τραυματισμούς τους παίζουν ρόλο τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα τους.
Η θερμοκρασία στο σώμα μιας γυναίκας αυξάνει όταν βρίσκεται στις γόνιμες ημέρες της, μετά την ωορρηξία, και ξαναπέφτει στα επίπεδα πριν από την ωορρηξία με το που αρχίζει ο κύκλος της.
Τα επίπεδα των ορμονών σε αυτό το διάστημα αυξομειώνονται με την προγεστερόνη και τα οιστρογόνα να πέφτουν την τελευταία εβδομάδα πριν την έμμηνο ρύση.
Οι ερευνητές εξέτασαν και τη «δραστηριότητα» των γονάτων τους, με τη χρήση ηλεκτροδίων στους μύες κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ασκήσεων.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα γόνατά τους ήταν πιο ευαίσθητα την τρίτη εβδομάδα του κύκλου τους.
«Η μελέτη μας έδειξε ότι οι μύες επηρεάζονται από τα επίπεδα ορμονών στο σώμα εξαιτίας του κύκλου των γυναικών και αυτές οι μεταβολές μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας Matthew Tenan.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο συνέδριο The Integrative Biology of Exercise που έγινε στο Κολοράντο.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: