Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Αθώος μετά από 22 χρόνια φυλακή


Περισσότερες από δύο δεκαετίες στη φυλακή αναγκάστηκε να περάσει ένας άνδρας στη Νέα Υόρκη που είχε καταδικαστεί παράνομα για φόνο. Μια δικαστής στο Μπρούκλιν αποφάσισε και επισήμως ότι πρέπει να αποφυλακιστεί ο 58χρονος Ντλέιβιντ Ράντα. 

athoos-meta-apo-22-xronia-fylaki

Ο άνδρας είχε πέσει θύμα αστυνομικού σκανδάλου που τον είχε καταστήσει υπεύθυνο για την δολοφονία ενός ραβίνου το Φεβρουάριο του 1990. 

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η αστυνομία είχε ασκήσει μαζική επιρροή στους μάρτυρες της υπόθεσης καθώς ήθελε πάση θυσία να παρουσιάσει έναν δράστη για τη συγκεκριμένη δολοφονία. Το CNN ανέφερε ότι κατά την αποφυλάκιση τον υποδέχθηκαν η σύζυγος και η κόρη του, η οποία όταν καταδικάστηκε ήταν μόλις δύο ετών και σήμερα είναι έγκυος η ίδια, στον έβδομο μήνα. 

Όπως αναφέρουν οι New York Times, εκείνη την εποχή είχαν καταθέσει σε βάρος του δύο επικίνδυνοι εγκληματίες, έναν με καταδίκες για ναρκωτικά και ένας για πορνεία. Μόνο ένα τον κατέδειξε ως υπεύθυνο της δολοφονίας και σε αυτόν είχε υποδειχθεί νωρίτερα από την αστυνομία, ποιον πρέπει να καταδείξει. Ο πραγματικός δολοφόνος είχε σκοτωθεί λίγο μετά τον φόνο κατά τη διάρκεια καταδίωξης του από την αστυνομία.

Ο τότε επικεφαλής της έρευνας και τώρα συνταξιούχος, δεν συμμερίζεται τη δικαστική απόφαση. Άλλωστε, όπως λέει  ο ίδιος ο Ράντα είχε ομολογήσει την πράξη του. Ωστόσο δεν έχει καταγραφεί πουθενά η ομολογία του.

Όταν ρωτήθηκε ο Ράντα για τα μελλοντικά του σχέδια απάντησε: «Πρώτα απ’ όλα να φύγω όσο πιο μακριά από δω» 

Πηγή: newpost.gr
Categories: