Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Βαριές ποινές στους απαγωγείς του καρδιολόγου


Πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλε χθες το 5ο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στους τέσσερις κατηγορουμένους Αλβανούς για την απαγωγή του γνωστού καρδιολόγου από τη Σταμάτα Αττικής Νικολάου Παπανικολάου. 
Βαριές ποινές στους απαγωγείς του καρδιολόγου
Υστερα από αρκετές ημέρες ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο βασικούς κατηγορουμένους σε είκοσι πέντε έτη φυλάκιση, ενώ στους άλλους δύο, τη νεαρή γυναίκα και τον 22χρονο, σε δώδεκα και δέκα έτη αντίστοιχα. 

Το θρίλερ της απαγωγής του γιατρού, που είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, άρχισε το μεσημέρι της Κυριακής 22 Μαΐου του 2011, όταν άγνωστοι δράστες τον απήγαγαν μέσα από το περιβόλι του στη Σταμάτα Αττικής και έλαβαν ως λύτρα το ποσό του 1.360.800 ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.
Δύο μήνες μετά την αρπαγή του ο κοριός της ΕΥΠ κατάφερε να «πιάσει» τους δράστες, καθώς έκαναν το μοιραίο λάθος να ξοδεύουν χρήματα της απαγωγής σε χλιδάτες διακοπές. Πάντως τόσο η γυναίκα όσο και ο 22χρονος Αλβανός από την πρώτη στιγμή ισχυρίζονταν ότι δεν ήταν οι ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης. «Η δικαιοσύνη απεφάνθη. Από την ακροαματική διαδικασία απεδείχθη ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι δεν είχαν το ίδιο ποσοστό ευθύνης, μολονότι είχαν το ίδιο κατηγορητήριο. Στους δύο βασικούς κατηγορουμένους επεβλήθη η ποινή των 25 ετών για την πράξη της αρπαγής, της εκβίασης, της ληστείας και της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας. Ο τρίτος, ο 22χρονος εντολέας μου, κρίθηκε ένοχος ως απλός συνεργός και καταδικάστηκε σε δέκα έτη για αρπαγή και εκβίαση, και κρίθηκε αθώος για τα αδικήματα της ληστείας, της οπλοκατοχής και οπλοφορίας.
Μάλιστα είναι και ο μοναδικός που του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής μεταμέλειας» ανέφερε σε δηλώσεις της στην «Espresso» η συνήγορος υπεράσπισης Νίκη Αραμπατζή. Για την ποινή που επιβλήθηκε στην εντολέα της, τη νεαρή Αλβανίδα, μίλησε και η δικηγόρος Ανδριάνα Ζαχαρίου τονίζοντας: «Η Δικαιοσύνη απεφάνθη με επιτρεπτή μεταβολή του χαρακτηρισμού από συναυτουργία σε απλή συνέργεια, καταδικάζοντας την σε πολύ μικρότερη ποινή των κατηγοριών. Θα αναμείνουμε το εφετείο για την πληρέστερη δικαίωσή της, καθώς ουδεμία εμπλοκή είχε και αυτό πρέπει να αποδειχτεί για την αποκατάσταση της δίκαιης τάξης».
Πηγή: madata.gr
Categories: