Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Προχωρούν σε κατάληψη στο ΤΕΙ Τρικάλων

Σε κατάληψη των δύο Τρικαλινών παραρτημάτων του ΤΕΙ Λάρισας θα προχωρήσουν οι σπουδαστές του αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στη μεταφορά τους στη Λάρισα.


Στη σημερινή γενική συνέλευση αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των φοιτητών να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, με στόχο όπως τόνισαν «να δραστηριοποιηθούν οι τοπικοί φορείς, έτσι ώστε να βοηθήσουν στην παραμονή του ΤΕΙ στην πόλη των Τρικάλων».

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η συζήτηση της πρώτης ημέρας για το προτεινόμενο σχέδιο «Αθηνά»που ο υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος φέρνει για ενημέρωση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των ομιλητών , η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα. Κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον υπουργό συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την δυνατότητα παραμονής του παραρτήματος στην πόλη Τρικάλων, και όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Τρικαλινός βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος «πεποίθησή μου είναι ότι υπάρχουν ελπίδες για την μεταβολή της στάσης του υπουργείου έστω και την τελευταία στιγμή».

Την ίδια ώρα οι Θεσσαλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Παναγιώτα Δριτσέλη (Τρικάλων), Ηρώ Διώτη-Δημήτρης Γελαλής (Λάρισας), Νίκος Μιχαλάκης (Καρδίτσας) και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (Μαγνησίας) σε κοινή δήλωσή τους για το σχέδιο «Αθηνά» ζητούν «την απόσυρσή του και να δοθεί ο λόγος στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να καταθέσουν προτάσεις για την ενίσχυση και αναβάθμιση της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Πηγή: thessalianews.gr
Categories: