Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Φλέγεται η Κρήτη! Φωτιές σε Βασιλειές, Μέλαμπες και κοντά στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Βόνης - ΦΩΤΟ

Στα σημεία βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής...Φωτιά κοντά στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Βόνης


Σε εξέλιξη βρίσκεται περίπου από τις 19:00 φωτιά κοντά στη Μονή της Αγίας Μαρίνας Βόνης, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος. Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά, πριν απειλήσει την ιστορική Μονή. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μονή έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο, ωστόσο η φωτιά κατευθύνεται προς τον χωριό. 

Φωτιά στις Βασιλειές Ηρακλείου

Σε εξέλιξη είναι περίπου από τις 3.30 μετά το μεσημέρι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε σημείο με ξερά χόρτα στην περιοχή των Βασιλειών στο Ηράκλειο ,κοντά σε κατοικίες.


ΦΩΤΟ από το PrismaNews

ΦΩΤΟ από το PrismaNews

ΦΩΤΟ από το PrismaNews


Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Στο σημείο επιχειρούν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 άνδρες,
ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες, για να μην κινδυνεύσουν τα σπίτια ενισχύθηκαν και με πεζοπόρο τμήμα.
Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή

Φωτιά και στο Ρέθυμνο

Στο μεταξύ, μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το απόγευμα και κοντά στην Αγία Γαλήνη και τις Μέλαμπες στα νότια του νομού Ρεθύμνου, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση και γρήγορα επεκτάθηκε και σε καλλιέργειες

Η φωτιά, η οποία βρίσκεται υπό μερικό έλγχο, έχει κάνει στάχτη 100 στρέμματα αγροτικής και 20 χορτολιβαδικής έκτασης

Στο σημείο πήγε ισχυρη δύναμη με 7 οχήματα ενώ, λόγω του δύσβατου της περιοχής, ζητήθηκε και η συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου το οποίο βρίσκεται στην Κρήτη από την περασμένη Τετάρτη.


Πηγή: newsit.gr
Categories: