Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Αρχαιολόγος υποστηρίζει ότι στην πόλη του Abu Sidhum στην Αίγυπτο υπάρχουν 17 θαμμένες πυραμίδες

Πυραμίδα τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Χέοπα κρυμμένη κάτω από την άμμο.
pyramides
Τώρα με το Google Maps – Google Earth, όλο και περισσότερα μέρη στη Γη έρχονται στο φως χάρη στις εικόνες που λαμβάνονται από δορυφόρους.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, έφτασαν σε ένα εύρημα που θα μπορούσε ίσως να γίνει μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις, από την άποψη της αρχαιολογίας, τα τελευταία χρόνια, και όλα αυτά χάρη στη χρήση του Google Earth.
Η Angela Micol, μία αρχαιολόγος, είναι πεπεισμένη ότι στην περιοχή της πόλης του Abu Sidhum, στην Αίγυπτο, και ακριβώς στα βόρεια στην περιοχή Favum, βρίσκονται δύο περιοχές όπου υπάρχουν κρυμμένες ως και 17 πυραμίδες της Αιγύπτου, που έχουν επισκιαστεί από την άμμο και έχουν γίνει κάτι σαν δύο λόφους.
Παρά το γεγονός ότι πείσθηκαν από την επιχειρηματολογία της, πολλοί αρχαιολόγοι συνάδελφοι της σε όλο τον κόσμο είναι πολύ επιφυλακτικοί, και αυτό επειδή μία από αυτές τις πυραμίδες εικάζεται ότι πρέπει να είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή του Χέοπα στην Γκίζα.
Για να υποστηρίξει αυτή τη διατριβή της η Micol εκτός από τη χρήση του Google Earth, μελέτησε πολλούς παλιούς χάρτες αντίκες, ακόμη και του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, που δείχνουν την ύπαρξη αυτών των μνημείων.
Η χρήση του Google Earth δεν είναι νέο σε αυτό το είδος της ανακάλυψης. Για αρκετό καιρό τώρα, είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε αντικείμενα, κρυφές περιοχές ή δομές που είναι δύσκολο να βρεθούν, μέσα από τις δορυφορικές φωτογραφίες.
Τώρα, όμως, οι ανασκαφές θα είναι που θα δώσουν μια οριστική απάντηση στο μυστήριο.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: