Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Πάτρα: Σορός παραμένει σε Κλινική του 409 επειδή δεν υπάρχει ασθενοφόρο και οδηγός για να μεταφερθεί στο νεκροτομείο!

Σε επιστολή τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Πάτρας «Αγ. Ανδρέας» αναφέρουν: "Αυτήν την στιγμή υπάρχει νεκρός στην ΩΡΛ του 409 και το ΕΚΑΒ δεν στέλνει Ασθενοφόρο ούτε Οδηγό για να τον μεταφέρει στο Νεκροτομείο, παρά την πίεση της εκεί Προϊσταμένης που ζητά την άμεση απομάκρυνση του νεκρού από τον θάλαμο Νοσηλείας".Με χθεσινή επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας, τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε και τη Διοίκηση Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» το σωματείο εργαζομένων ζητά να λυθεί με τα ασθενοφόρα καθώς παραμένει για δεύτερη εβδομάδα ακάλυπτο, ενώ όπως επισημαίνεται είναι το μόνο νοσοκομείο για το οποίο εκκρεμεί το θέμα:

«Βάσει των κείμενων διατάξεων, μετά την διαθεσιμότητα των οδηγών των Νοσοκομείων και την κατάργηση του σχετικού τμήματος από τα Νοσοκομεία και ιδιαιτέρως μετά την απορρόφηση όλων αυτών των Οδηγών από το ΕΚΑΒ, το ΕΚΑΒ αναλαμβάνει εξ΄ ολοκλήρου όλες τις σχετικές εργασίες των Νοσοκομείων, τόσο την διακίνηση των Ασθενών όσο και όλες τις υπόλοιπες σχετικές υποχρεώσεις που μέχρι πρότινος ανήκαν στα Νοσοκομεία.

Παρ΄ ότι αυτό το προαναφερόμενο θέμα έχει διευθετηθεί σ΄ όλη την Ελλάδα, δυστυχώς εκκρεμεί και μάλιστα επικίνδυνα στο Νοσοκομείο Αγ. ΑΝΔΡΕΑΣ που παραμένει για δεύτερη εβδομάδα ΑΚΑΛΥΠΤΟ.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε με παρακάλια, ΚΑΛΟΥΜΕ την Διοίκηση του Νοσοκομείου και βεβαίως την εκ του μακρόθεν παρατηρητή 6η Υ.Πε, κατ΄ επέκταση τον Υπουργό Υγείας, σήμερα κιόλας να δώσουν ΛΥΣΗ, λύση που δεν μπορεί να είναι πέρα και έξω από το ΕΚΑΒ, προτού χρειαστεί η δική μας ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και βεβαίως η προσφυγή μας στις Εισαγγελικές Αρχές.

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ

μετά και την σημερινή σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ μας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε άλλο αυτήν την ΑΝΟΡΓΑΣΙΑ, αυτό το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΠΑΧΑΛΟ και ιδιαιτέρως την απερίγραπτη ταλαιπωρία των Ασθενών και όχι μόνον, που με ευθύνη πρωτίστως της Υ.Πε που παραπαίει, υπάρχει στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, λες και εμείς είμαστε Ανεξάρτητο Κρατίδιο.

Επιτέλους κύριοι δώστε ΛΥΣΗ - Έλεος... φτάνει πιά...»

Πηγή: xespao.gr