Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Θείος Βαγγέλη Γιακουμάκη: Δεν θα γλιτώσουν οι ηθικοί αυτουργοί

Ότι δεν θα γλιτώσουν οι ηθικοί αυτουργοί ακόμα και αν πρόκειται για αυτοκτονία, δήλωσε ξεκάθαρα ο θείος του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.


«Στην όποια περίπτωση με πιθανότητα ή βεβαιότητα αυτοχειρίας, αυτό σε καμία περίπτωση δεν καθιστά ανύπαρκτες ή έστω αποδυναμώνουν τις ούτως ή άλλως βαρύτατες ποινικές ευθύνες υπέχουν οι όποιοι συμμέτοχοι ως ηθικοί αυτουργοί. Ο νόμος προβλέπει και τιμωρεί καλώς και δικαίως τον ηθικό αυτουργό  ισάξια πολλές φορές και βαρύτερα από τον φυσικό αυτουργό, όταν αυτός εμπίπτει απόλυτα τόσο στην αντικειμενική όσο και στην υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος.

Ο ποινικός νομοθέτης προβλέπει στο κεφάλαιο περί Εγκλημάτων Κατά της Ζωής, ευθύνες ακόμα και με την καθιενδήποτε τρόπο συμμετοχή σε αυτοχειρία, σύμφωνα με το 301 του Ποινικού Κώδικα.» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δικαιοσύνη καλείται να πράξει το καθήκον της και να σταθμίσει τις περιστάσεις και είναι βέβαιο ότι θα το πράξει στην όποια συμμετοχή έστω ως ηθική αυτουργία οποιουδήποτε εμπλεκομένου στην τραγική κατάληξη.»

Στην συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει η περίπτωση να υπάρξει βεντέτα. «Δεν θέλω. το καταδικάζω και δεν υπάρχει καμία περίπτωση  να έχουμε είτε αυτοδικία – εννοώ από την οικογένεια – ή κάποιου είδους βεντέτα γιατί αυτά πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.»


madata.gr
Categories: