Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τηλεφώνημα του Προκόπη Παυλόπουλου στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η συμπαράσταση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο δράμα της οικογένειας


Αμέτρητα ήταν τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα συμπαράστασης στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όμως ένα από αυτά συγκίνησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους του αδικοχαμένου νέου παιδιού. Ηταν εκείνο που λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα συζητήθηκε στο μικρό χωριό Σελλί Ρεθύμνου, όπου γράφτηκε το τελευταίο κεφάλαιο της τραγωδίας με την ταφή του Βαγγέλη, η ιστορία του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με το SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τηλεφώνησε στην οικογένεια του Βαγγέλη για να εκφράσει τη μεγάλη του θλίψη και τα συλλυπητήριά του για τον χαμό του 20χρονου. Τα λόγια συμπαράστασης, που μάλιστα δεν δημοσιοποιήθηκαν, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, συγκίνησαν τους ανθρώπους του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Αν και έχουν περάσει περίπου δέκα ημέρες από την κηδεία του φοιτητή για τον οποίο δάκρυσε ολόκληρη η Ελλάδα, το τηλεφώνημα δεν θα γινόταν γνωστό αν δεν μαθευόταν αρχικά από στόμα σε στόμα στην κλειστή κοινωνία του μικρού χωριού και στη συνέχεια ευρύτερα στην περιοχή. Ο ίδιος ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας προφανώς επικοινώνησε όχι για να γίνει γνωστή η κίνησή του, αλλά γιατί το θεώρησε χρέος απέναντι στους ανθρώπους που έζησαν ατέλειωτες ημέρες αγωνίας και στο τέλος θρήνησαν το παιδί τους.

Οι ίδιοι περιμένουν τώρα από την Πολιτεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπιστούν και να πληρώσουν εκείνοι που «έσπρωξαν» τον Βαγγέλη στο απονενοημένο διάβημα.


arouraios.gr
Categories: