Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

«Αστείο ξεγύμνωμα» έχει το CD με bullying του Βαγγέλη

Νέα κατάθεση της μητέρας για την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία της με τον Βαγγέλη και CD με «αστείο ξεγύμνωμα» του νεαρού, στις έρευνες για την απόδοση ευθυνών.


Τον εκβιασμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη με τις καταγραφές ενός «αστείου ξεγυμνώματος» σε CD, εξετάζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση, ως μία ακόμη πιεστική ενέργεια σε βάρος του, η οποία μπορεί να επιβάρυνε αρνητικά την ψυχολογία του άτυχου σπουδαστή, συνδυαστικά με άλλα γεγονότα.

Ωστόσο οι ίδιοι αξιωματικοί, δίνουν σημασία και στην νέα κατάθεση της μητέρας του Βαγγέλη, προκειμένου να ανασύρει από τη μνήμη της όσα συζήτησαν με τον γιο της την προηγούμενη νύχτα της εξαφάνισής του και κυρίως αν της αποκάλυψε κάποιο ακραίο περιστατικό κακοποίησης σε βάρος του ή κάποιο πιεστικό άγχος για τις βαθμολογίες της επόμενης μέρας.

Στο μεταξύ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, αποκάλυψε τους τρεις διαδικτυακούς υβριστές του νεκρού σπουδαστή και αναζητά έναν τέταρτο. Ένας, από τους ακραίων αντιλήψεων, κατηγορουμένους, ο 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη που αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου για απείθεια, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 χρόνων για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Είχε ξυλοφορτώσει άγρια την νεαρή φίλη του, η οποία εξέπνευσε συνεπεία των τραυμάτων που της είχε προκαλέσει, όπως δηλώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο αργότερα αθωώθηκε. Έχει κατηγορηθεί επίσης, για βιασμό, ναρκωτικά, οπλοφορία, οπλοχρησία, ενώ απασχόλησε την κοινή γνώμη με την απίστευτη δημόσια και διαδικτυακή διαπόμπευση νεαρής δημοσιογράφου, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη. «Συνοδοιπόροι» του στο αηδιαστικό παραλήρημα διαδικτυακού μίσους στο to-fresko.blogspot.com, ένας 28χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη και ένας 25χρονος φοιτητής σε ΤΕΙ Πληροφορικής στην Αθήνα.

CD με bullying Βαγγέλη

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν πως ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Γιώργος Τσούκαλης παρέδωσε σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής και εκείνοι με τη σειρά τους στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες, που ήρθαν στην κατοχή του μέσα σε CD, το οποίο φαίνεται να είναι «κλειδωμένο». Οι αστυνομικοί έλαβαν μια τυπική κατάθεση από τον κ. Τσούκαλη, ο οποίος φαίνεται να είπε πως το υλικό προέρχεται από έναν παλιό φύλακα της Γαλακτοκομικής Σχολής, στο οποίο καταγράφεται παλαιότερη κακοποίηση του Βαγγέλη, δείγμα των ενεργειών σε βάρος του. Το συγκεκριμένο υλικό και η κατάθεση του ιδιωτικού ερευνητή θα σταλούν στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, που έχουν την προανάκριση.

Οι ενδείξεις για το περιεχόμενο, αφορούσαν περιστατικό ακραίας «πλάκας» ή εκφοβισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που είχε καταγραφεί από κάποιους παρόντες ή συμμετέχοντες στην συγκεκριμένη ενέργεια ως «τεκμήριο» των κατορθωμάτων τους. Υπάρχουν κάποιες αναφορές, που ακόμη δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, ότι αυτό το υλικό είχε χρησιμοποιηθεί, έστω και λεκτικά, ως απειλητικό μέσο εκβιασμού του Βαγγέλη για ενδεχόμενη διαπόμπευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, υποστηρίζουν ότι σε αυτό το βίντεο υπάρχει ένα «ξεγύμνωμα», που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ήταν στο πλαίσιο ενός «αστείου», μεταξύ σπουδαστών, ή είχε σοβαρότερη διάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει ή θα γίνει προσπάθεια ανάκτησης τέτοιων καταγραφών από τα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων, στην περίπτωση που έχουν πλέον διαγραφεί.

«Το 11 της βαθμολογίας»

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων από το σύνολο των καταθέσεων που έχουν λάβει για τις κρίσιμες ώρες πριν την μοιραία διαδρομή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν έχουν εντοπίσει κάποιο περιστατικό, που θα προκαλούσε τόσο έντονα συναισθήματα, ικανά να τον οδηγήσουν στο απονενοημένο διάβημα. Το πρωί είχε πάρει τη βαθμολογία του με μέσο όρο 11, έχοντας βάση το 10, χωρίς προς το παρόν να διαπιστώνεται ότι είχε επηρεαστεί τόσο αρνητικά γι αυτό. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις, εκείνη την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, ο Βαγγέλης περιγράφεται ως σχετικά ευδιάθετος, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση.

«Βέβαια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτή η χαλαρή διάθεση, προέρχεται από την απόφασή του να αυτοκτονήσει. Αν αισθανόταν δηλαδή ότι πήρε την απόφαση της ‘απελευθέρωσης’ από τα προβλήματά του», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι αξιωματικοί.   

Την ίδια ώρα από την εξερεύνηση του αναδιπλούμενου σουγιά, τον οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε ο 20χρονος σπουδαστής για να βάλει τέλος στη ζωή του, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, δεν εντόπισαν αποτυπώματα πάνω σε αυτόν, ούτε καν του Βαγγέλη. Η ανυπαρξία τέτοιων δεδομένων είναι ένα δείγμα της απώλειας και αλλοίωσης στοιχείων, από το μεγάλο χρονικό διάστημα των 37 ημερών έως τον εντοπισμό του, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, κάτι που κάνει τους αστυνομικούς απαισιόδοξους για την εύρεση στοιχείων και από τις εξετάσεις DNA.  

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να επιβεβαιώσουν κάποια δεδομένα, ίσως να προσθέσουν και μερικά ακόμη.  
«Έκανα μ……»

Πατέρας: Τι έκανες ρε; Δεν ντρέπεσαι; Έτσι σε μεγάλωσα εγώ; Αυτά σου έμαθα; Ξεφ……..!

Γιος: Έκανα μ……..

Ο παραπάνω διάλογος μεταφέρεται από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και έγινε κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας στο σπίτι του 25χρονου φοιτητή πληροφορικής, ανάμεσα στον ίδιο και τον εμβρόντητο πατέρα του. Η πρώτη αντίδραση του γονιού, στο άκουσμα των κατηγοριών που απέδωσαν οι αστυνομικοί στον γιο του, δείχνοντας μάλιστα όσο αηδιαστικά είχε γράψει, ήταν ένα χαστούκι και ο προπηλακισμός του, που σταμάτησε με την παρέμβασή τους.  

Όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης, αρχικά είχαν εντοπιστεί 26 ίχνη στο to-fresko.blogspot.com απ’ όπου εκτοξευόταν το παραλήρημα ύβρεων σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όλα φαίνεται να προέρχονται από τους τρεις κατηγορούμενους, τον 50χρονο άεργο και τους δύο φοιτητές. Υπάρχει όμως και ένα ακόμη ίχνος, που ανέβασε τους αηδιαστικούς διαλόγους στο Twitter, και φαίνεται να ανήκει σε τέταρτο πρόσωπο ή άλλο προφίλ ενός εκ των τριών κατηγορουμένων. Οι αστυνομικοί αναζητούν και τον διαχειριστή του blog, χωρίς να αποκλείουν να είναι κάποιος από τους κατηγορούμενους, κάτι που θα προκύψει από την περαιτέρω ψηφιακή έρευνα. Ο διαχειριστής «έριξε» το blog το βράδυ της 15ης Μαρτίου, μετά τις αντιδράσεις χρηστών του διαδικτύου, με μία από τις τελευταίες αναρτήσεις να στοχεύουν τον κ. Σφακιανάκη, γράφοντας: «Σφάκα, μπάσταρδε». Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, αναζητούν πιθανή σύνδεση των δραστών με τα Ιωάννινα και άτομα που σχετίζονται με την Γαλακτοκομική Σχολή.

Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της δημόσιας πρόκλησης και διέγερσης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου, ενώ ο 50χρονος κατηγορείται επίσης και για απείθεια.


thetoc.gr
Categories: