Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Έρχονται 2 διαγωνισμοί για 2.000 προσλήψεις στην Υγεία

Δύο διαγωνισμούς ετοιμάζεται να εκδώσει το υπουργείο Υγείας έως τις αρχές Ιουλίου, που θα αφορούν στην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας. 


Απώτερος στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι μέχρι το φθινόπωρο να έχουν προκηρυχθεί και οι 4.500 θέσεις που έχουν εγκριθεί για το 2015 και αφορούν τις γενικότερες ανάγκες του συστήματος Υγείας. Η πρώτη προκήρυξη στην Υγεία θα γίνει μέσα στον Ιούνιο μέσω ΑΣΕΠ και θα αφορά 906 θέσεις νοσηλευτών.

Αμέσως μετά θα προκηρυχθούν περίπου 1.100 θέσεις ιατρών (θα αφορούν νοσοκομειακούς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες, αλλά και οικογενειακούς γιατρούς), διοικητικών, φαρμακοποιών και νομικών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες όχι μόνο του ΕΣΥ αλλά και του ΕΚΑΒ, του ΠΕΔΥ και της Ψυχικής Υγείας (γύρω στις 300 θέσεις). 

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα είναι ηλεκτρονικές προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαδικασία, ενώ μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων οι επιτυχόντες θα προσληφθούν άμεσα ως εποχικό προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις και αφού βγουν και τα οριστικά αποτελέσματα τότε θα μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο καλοκαίρι να ανοίξουν οι 100 από τις 200 κλίνες των ΜΕΘ που είναι κλειστές και χρειάζονται τουλάχιστον 500 άτομα (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσουν). Επικουρικοί. 

Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών και 600 νοσηλευτών από τις ΥΠΕ, οι οποίοι θα τοποθετηθούν για διάστημα ενός ή δύο ετών σε μονάδες υγείας των νησιών, της Δυτικής Θράκης και Μακεδονίας και της Θεσπρωτίας. 

Η τοποθέτηση των επικουρικών γίνεται μέσω ενός νέου συστήματος επιλογής που φιλοδοξεί να εκμηδενίσει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, αφού κάθε Υγειονομική Περιφέρεια καταρτίζει ξεχωριστό κατάλογο με τις θέσεις επικουρικών που χρειάζεται (ανά ειδικότητα) και παράλληλα τηρεί ξεχωριστή λίστα με τις αιτήσεις των υποψηφίων, ώστε η διαδικασία να επιταχυνθεί. 

Tο χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων στον χώρο της υγείας έχει καθοριστεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη.



psaxnodouleia.gr
Categories: