Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ένας από τους ληστές του ξενοδοχείου

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 33χρονος από την Αρμενία και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ την περασμένη Παρασκευή, μετά την ένοπλη ληστεία από τρία άτομα σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου.


Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, μετέβη το πρωί της Κυριακής η ανακρίτρια Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί ο τρίτος συλληφθείς που είχε τραυματισθεί και ελαφρότερα από τους άλλους δύο. Ο 33 χρόνος μετά την απολογία του παρουσία του δικηγόρου του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Την ίδια ώρα, ο ένας από τους δύο 29χρονους δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού έχει δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι, ενώ ο δεύτερος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο μηρό, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

Και οι τρεις τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια ληστείας σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται μέσα σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου Ηρακλείου το βράδυ της Παρασκευή όταν προσπάθησαν να διαφύγουν πυροβολώντας κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά.

Με τη σύλληψη των τριών που δρούσαν ως εγκληματική ομάδα διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει επτά ένοπλες ληστείες, δύο απόπειρες ληστειών και έξι κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη μετακίνηση και διαφυγή τους και στη συνέχεια τους έβαζαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ η συνολική οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από την δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας ξεπερνά το ποσό του 1.000.000 ευρώ.newsone.gr
Categories: