Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Εβδομάδα δράσεων κατά της βίας και του ρατσισμού από το Δημοτικό Σχολείο Αρμένων

ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ «ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ»


Εβδομάδα δράσεων θα πραγματοποιήσει από τη Δευτέρα 8 έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου, το Δημοτικό Σχολείο Αρμένων στα πλαίσια του προγράμματος «Κλειδώνοντας το ρατσισμό και τη βία έξω από το σχολείο». Παράλληλα, στο σχολείο θα πραγματοποιηθεί τελετή ονοματοδοσίας της βιβλιοθήκης του σχολείου σε «Αίθουσα Βαγγέλης Γιακουμάκης», ο οποίος υπήρξε μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Αρμένων, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, στις 18:00 στο χώρο του σχολείου.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν θεατρικά δρώμενα, μουσική, ανάγνωση βιβλίων, προβολές, συνεργασία με το 10 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου ενώ στις δράσεις θα συμμετέχει και το Χαμόγελο του Παιδιού με την ψυχολόγο κ. Ειρήνη Μαρκουλάκη.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας:

Δευτέρα 8 Ιουνίου

10.45 έως 12.30 : Συνεργασία Τάξεων Α΄και Δ΄, Β΄ και ΣΤ΄, Γ1, Γ2 και Ε΄
Οιμεγαλύτεροιμαθητές/τριεςθασυνεργαστούνμετουςμικρότερουςσεδιαδραστικάθεατρικάπαιχνίδια, ανάγνωση ιστοριών, παιχνίδια αυλής κ.ά. 
18.00-19.00:Τελετή Ονοματοδοσίας της Βιβλιοθήκης του σχολείου σε «Αίθουσα Βαγγέλη Α. Γιακουμάκη»
Θέλοντας να τιμήσουμε τη μνήμη του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, θα πραγματοποιηθεί τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων, στο τέλος της οποίας θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής επιγραφής.

Τρίτη 9 Ιουνίου

Συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

9.00-10.00: Σύμφωνο συνεργασίας/Διαδραστικό εργαλείο ρόλων με την καθοδήγηση της Μαρκουλάκη Ειρήνης, ψυχολόγου υπεύθυνης της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» με την Ε΄και ΣΤ΄ Τάξη.
10.00-12.00: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ημερολόγιο εκφοβισμού» με τις Δ΄, Ε, ΣΤ΄ Τάξεις και την παρουσία γονέων. Θα ακολουθήσει συζήτηση. 
12.00-13.15: Δημιουργία αφισών

Τετάρτη 10 Ιουνίου

10.00-12.00: Προβολή ταινιών/ βίντεο και συζήτηση
Η προβολή θα γίνει κατά τάξεις (Α+Β, Γ+Δ, Ε+ΣΤ).

Πέμπτη 11 Ιουνίου

10.00-12.30: Συνεργασία Σχολείων- Συνεργασία με το 10οΔ. Σ. Ρεθύμνης. 
Θα διεξαχθεί ένας διαφορετικός αγώνας ποδοσφαίρου ( στο Γήπεδο Αρμένων ή στο Σχολείο) μεταξύ των Ε+ΣΤ Τάξεων των δύο Σχολείων. Θα ακολουθήσουν παιχνίδια, όπου τα παιδιά της Ε+ΣΤ Τάξης θα συντονίζουν και θα βοηθούν τα παιδιά των άλλων τάξεων

Παρασκευή 2 Ιουνίου

Κλείσιμο δράσεων
10.00-10.45: Όλο το Σχολείο, θα παρακολουθήσει την παράσταση «Φτερωτά μολύβια» από τη θεατρική ομάδα Φύρδην Μίγδην. 
11.00-12.30: Θα παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα και τραγούδια από όλες τις τάξεις.


goodnet.gr
Categories: