Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μήνυση της οικογένειας Γιακουμάκη κατά της Γαλακτοκομικής Σχολής

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον μελών της νέας διεύθυνσης της σχολής του Βαγγέλη Γιακουμάκη υπέβαλε η οικογένειά του, αναφορικά με την απόφαση να τιμωρηθεί με απλή επίπληξη ομάδα σπουδαστών για τη βίαιη συμπεριφορά της.


Αυτό μετά τις νέες πληροφορίες που κάνουν λόγω για βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη από εξωσχολικό μέσα στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας μιλώντας στο koutipandoras.gr εξήγησε ότι: «Η διοίκηση ή έστω ένα κομμάτι από την διοίκηση επέβαλε ποινή σε κάποιους από τους σπουδαστές. Η οικογένεια υπέβαλε μια μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ζητώντας να διαπιστωθεί εάν τα άτομα που τιμωρήθηκαν με επίπληξη, είναι τα άτομα τα οποία παραπέμφθηκαν ήδη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση  και για παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση και ο χρόνος ο οποίος αναφέρεται στην επίπληξη αν είναι ο χρόνος που είναι στην διαδικασία της παραπομπής. Αν είναι ο ίδιος χρόνος δηλαδή. Εάν λοιπόν πιστοποιούνται αυτά κατά την άποψη της οικογένειας πρέπει να ερευνηθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα εάν υπάρχει ιδιοτελής άσκηση καθηκόντων εκ μέρους της διοίκησης. Δηλαδή δεν μπορεί να παραπέμπεται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση και παράλληλα να του επιβάλει την ποινή της επίπληξης. Είναι το απόλυτο «χάιδεμα». Ουσιαστικά ζητάμε να αναζητηθούν ευθύνες σε όποιο επίπεδο υπάρχουν για τα μέλη της σχολής. Για αυτούς που επέβαλαν την ποινή αυτή και για όποιους άλλους επιστατούν αυτούς που επέβαλαν την ποινή αυτή. Σε επίπεδο σχολής πάντα.»   

Σύμφωνα με καταθέσεις που υπάρχουν στην δικογραφία που παραδόθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση ασκώντας δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο εν λόγω εξωσχολικός φέρεται ως ιθύνων νους στα βασανιστήρια, ενώ ερωτήματα για τη φύλαξη της Γαλακτοκομικής Σχολής εγείρει και το γεγονός ότι πρώην σπουδαστής μπαινόβγαινε όποτε ήθελε και μάλιστα σε δωμάτιο της εστίας.

Η ανάκριση, που έχει καθυστερήσει λόγω φόρτου εργασίας της ανακρίτριας, αναμένεται να διαρκέσει δύο – τρεις μήνες, με πάνω από 40 μάρτυρες.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων έχει ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστων και διώξεις για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.



koutipandoras.gr
Categories: