Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

«Οι γιατροί με είχαν ξεγράψει!»- ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ ο φοιτητής που βγήκε ζωντανός απ΄την τραγωδία με το μαγκάλι

Ο 23χρονος Λευτέρης Κλήμης είναι ο φοιτητής που μια κρύα νύχτα του περασμένου Φλεβάρη, είδε να πεθαίνουν δύο φίλοι του από ένα μαγκάλι που τους ζέσταινε.


Η περίπτωση των πέντε φοιτητών που προσπαθούσαν να ζεσταθούν με μια αυτοσχέδια ψησταριά συγκλόνισε τη χώρα κι έφερε στην επιφάνεια τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Τον 23χρονο φοιτητή Λευτέρη Κλήμη οι γιατροί τον είχαν ξεγράψει. Έμεινε 33 μέρες στην εντατική, την 22η μέρα ξύπνησε από κώμα και νοσηλεύθηκε σε κέντρο αποκατάστασης επί οκταμήνου.

Η περίπτωσή του καταγράφεται στα ιατρικά χρονικά ως ένα θαύμα, αφού είχε ανεπάρκεια οργάνων, ο εγκέφαλός του είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες, εθεωρείτο τετραπληγικός, κι όμως έζησε, σηκώθηκε στα πόδια του και σήμερα είναι υγιέστατος.

«Τα παιδιά είχαν βάλει την ψησταριά από νωρίς, έτρωγαν και έπιναν. Έβαλαν την ψησταριά μέσα για να ζεστάνουν τον χώρο καθώς δεν είχαν λεφτά για πετρέλαιο. Εγώ πήγα αργά, κάθισα στον καναπέ και άρχισα να παίζω στον υπολογιστή», λέει ο Λευτέρης, τελειόφοιτος Λογιστικής στα ΤΕΙ Λάρισας σε συνέντευξή του σε εφημερίδα.

Η νύχτα που έζησε μόνο ως εφιάλτης περιγράφεται:

«Κάποια στιγμή ένιωσα δυσφορία και σαν να μην μπορώ να αναπνεύσω. Ο Σάββας, που έφυγε από τη ζωή, με είδε και σηκώθηκε να με ρωτήσει τι έχω, πριν προλάβει σωριάστηκε στο πάτωμα. Είδα και τους άλλους να πέφτουν, ενώ εγώ έμεινα να κοιτάζω το ταβάνι, μην μπορώντας να αναπνεύσω κι ενώ είχα παραλύσει. Δεν μπορούσα να κουνηθώ, το τηλέφωνο ήταν δίπλα μου και δεν μπορούσα να το πιάσω. Είχα πάθει παράλυση... Πόνεσα πολύ όταν έμαθα ότι έχασα τα δύο φιλαράκια και ιδιαίτερα τον Σάββα από τα Χανιά με τον οποίο είμαστε μαζί από το πρώτο εξάμηνο. Το έμαθα εντελώς τυχαία από νοσηλευόμενη στο "Κέντρο Αποκατάστασης Animus"... Πονάω ακόμη. Αυτό που έγινε είναι ανεξίτηλο μέσα μου».toxwni.gr
Categories: