Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστράφηκε η δικογραφία

Υποβαθμίζει την εμπλοκή του πρώην βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη ο εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων. Ο εισαγγελέας επέστρεψε την προανακριτική δικογραφία, που αφορά την ηθική αυτουργία του πρώην βουλευτή στην παράβαση καθήκοντος στελεχών της Γαλακτοκομικής Σχολής, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών. Με βάση αυτή την εξέλιξη, τις επόμενες ημέρες (σ.σ. σίγουρα μετά τις εκλογές) θα συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφανθεί για τη συνέχιση ή μη της δίωξης κατά του Χρ. Μαρκογιαννάκη.


Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Σημιώτης, σε έγγραφό του με ημερομηνία 14/9, αναφέρει πως η δικογραφία επιστρέφεται «λόγω μη προκυπτουσών κατά την κρίση μας επαρκών αποχρώσεων, ενδείξεων σε βάρος του τρίτου εκ των κατηγορουμένων Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση».

Υπενθυμίζεται πως η δίωξη είχε ασκηθεί εξαιτίας παρεμβάσεων του πρώην βουλευτή, ώστε να μην τιμωρηθούν φοιτητές από την Κρήτη, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε βανδαλισμούς στο κτίριο της σχολής. Για τις παρεμβάσεις αυτές ο Χρ. Μαρκογιαννάκης είχε ισχυριστεί ότι έγιναν σε ανύποπτο χρόνο και όχι για τις επιθέσεις των φοιτητών εις βάρος του Β. Γιακουμάκη.

Σε χθεσινή δήλωσή του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης αισθάνεται δικαιωμένος αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το τελευταίο δεκαήμερο δέχτηκα και καλόπιστη κριτική αλλά και πολλή λάσπη σχετικά με τη δήθεν εμπλοκή μου στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη [...] Πιστεύω ότι όσοι μου άσκησαν καλόπιστη κριτική, καλόπιστα θα λειτουργήσουν και τώρα. Από τους λασπολόγους και κουκουλοφόρους της ανωνυμίας δεν το περιμένω».

Από την πλευρά της οικογένειας Γιακουμάκη ο δικηγόρος Δημήτρης Μπούκας, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, τόνισε τη σταθερή εμπιστοσύνη της στη Δικαιοσύνη και την ελπίδα πως αυτή θα πράξει το καθήκον της ανεξάρτητα από το κύρος των εμπλεκόμενων προσώπων.


Συντάκτης: Μάριος Διονέλλης

efsyn.gr
Categories: