Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Μία μέρα γεμάτη χρώμα στη "σκοτεινή" Ελλάδα

Το Φεστιβάλ Χρωμάτων Holi, που ξεκίνησε από την Ινδία και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, έκανε στάση στη Θεσσαλονίκη και χάρισε απλόχερα χαμόγελα. Το επόμενο καλοκαίρι η "Σφήνα" το φέρνει στην Αθήνα



Βράδυ Δευτέρας και ανάμεσα στις αναρτήσεις για την "εξαφανισμένη" λίστα του ΣΔΟΕ και τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ που χωρίζουν κυβέρνηση και τρόικα, ένα άλμπουμ φωτογραφιών θα καταφέρει αβίαστα να τραβήξει το βλέμμα μας. 
Το μουντό "οικονομικό τοπίο" θα έδινε προς στιγμή τη θέση του σε μία πανδαισία χρωμάτων και σε κάτι που έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή. Το χαμόγελο.
Η ομάδα "Σφήνα" κατόρθωσε για μία ακόμα φορά να μπει σφήνα στη ρουτίνα και τη μονοτονία των πολιτών της Θεσσαλονίκης με τον πιο χρωματιστό τρόπο.
Το ραντεβού για τη "Μέρα των Χρωμάτων" είχε δοθεί από ημέρες. Το βίντεο που είχαν ετοιμάσει για να προωθήσουν τη συγκεκριμένη δράση έκλεινε το μάτι στη διασκέδαση και έτσι στο πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα Καλαμαριάς το απόγευμα του Σαββάτου έδωσαν το παρών μικροί και μεγάλοι.

Εφοδιασμένοι με σακουλάκια που περιείχαν σκόνη σε διάφορα χρώματα, όταν δόθηκε το σύνθημα, τα πέταξαν ταυτόχρονα στον αέρα, σχηματίζοντας ένα στιγμιαίο πολύχρωμο "σύννεφο" που φυσικά κατέληξε στον βασικό του καμβά, τον ανθρώπινο.
Το πάθος για τη φωτογραφία ήταν αυτό που έκανε τη Μαργαρίτα να αφήσει για λίγο τα πανεπιστημιακά συγγράμματα -καθότι φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο- και να βιώσει μία, όπως αποδείχτηκε, ανεπανάληπτη εμπειρία.
"Ξεχνάς τα προβλήματα και αισθάνεσαι και πάλι παιδί. Τέτοιες πρωτοβουλίες δίνουν ένα άλλο ύφος στην πόλη μας και ειδικά σε τέτοιους καιρούς που ο κόσμος είναι λίγο σφιγμένος από τα συνεχή μέτρα" μας εξηγεί η Μαργαρίτα Βασιλείου.
Δεν είναι άλλωστε ποτέ αργά να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα όσα μας απασχολούν και να αισθανθούμε και πάλι παιδιά. Να μη φοβηθούμε να λερωθούμε, να χαμογελάσουμε και να ζήσουμε και πάλι ανέμελα για λίγες στιγμές.
Αυτό που αισθάνθηκε η Μαργαρίτα αποτελεί και τον βασικό στόχο της ομάδας όπως μας εξήγησε ο Μάριος Σπύρογλου, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη "Σφήνα".
"Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας και επιτέλους να ζήσουμε.
Όλοι σκεφτόμαστε το αύριο και όχι το σήμερα. Αυτό προσπαθεί να κάνει η "Σφήνα". Να προσφέρει εμπειρίες και να θυμίζει σε όλους ότι είμαστε ζωντανοί και ότι πρέπει να ζούμε τις ημέρες που περνάμε", παρατηρεί.
Η "Σφήνα", όπως σημειώνει στο NEWS 247, είναι ένας χορηγός εμπειριών και στο βιβλίο της ζωής πρέπει να γεμίζουμε τις σελίδες από εμπειρίες.
Με τον πυρήνα της "Σφήνας" να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότερες δράσεις της ομάδας λαμβάνουν χώρα στη συμπρωτεύουσα.
Σε μια τόσο όμως δύσκολη περίοδο για τη χώρα, με την γκρίζα πραγματικότητα να έχει μετατρέψει τα περισσότερα πρόσωπα σε σκυθρωπά, τα μέλη της ομάδας αποφάσισαν να μεταφέρουν τη μαγεία από τη "Μέρα με τα Χρώματα" και στην Αθήνα.
"Επειδή η συγκεκριμένη δράση -τώρα που την πραγματοποιήσαμε- ξέρουμε ότι προσφέρει απλόχερη χαρά, θέλουμε να τη μεταδώσουμε.
Αν ψάξεις τις φωτογραφίες, βάζω στοίχημα ότι δεν θα βρεις ούτε ένα πρόσωπο σκυθρωπό. Δες φωτογραφίες που έχουν και 100 άτομα. Τόσα χαμόγελα θα μετρήσεις. Ήταν ασύλληπτη εμπειρία", επισημαίνει.
Να μας περιμένετε τον Ιούνιο είναι το μήνυμα που στέλνει στο αθηναϊκό κοινό, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια συμβολική κίνηση.
"Δεν είναι ότι ζούμε εκτός Ελλάδας και δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. Αλλά προσπαθούμε να παίρνουμε και δόσεις χαράς από την καθημερινότητά μας. Διεκδικούμε την ευτυχία.
Όλοι έχουμε τα προβλήματά μας, τις ανησυχίες μας, αλλά προσπαθούμε να διεκδικήσουμε την ευτυχία", υπογραμμίζει και μας καλεί να ετοιμαστούμε ώστε να υποδεχτούμε το επόμενο καλοκαίρι το δικό μας σύννεφο χρώματος και αισιοδοξίας, αφήνοντας πίσω ό,τι μας απασχολεί.
* Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Βασιλείου
Πηγή: news247.gr
Categories: