Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αυξάνονται οι νεκροί από την επιδημία της μηνιγγίτιδας

Η εταιρεία παραγωγής φαρμάκων, Ameridose LLC, η οποία μοιράζεται κοινή ιδιοκτησία με την εταιρεία που σχετίζεται με τη θανατηφόρο επιδημία μηνιγγίτιδας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει εθελοντικά για μία εβδομάδα, ως μια προληπτική κίνηση, δήλωσε πηγή στο πρακτορείο Reuters. Η Ameridose κάνει προσπάθειες προκειμένου να αποστασιοποιηθεί από την εταιρεία New England Compounding Center (NECC), η οποία είναι υπεύθυνη για τη παρασκευή των ενέσεων που περιείχαν στεροειδή, τα οποία φέρονται να ευθύνονται για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας που προκάλεσαν το θάνατο 12 ανθρώπων στις ΗΠΑ. 

Τα στεροειδή χρησιμοποιούνται ως θεραπεία για τους πόνους στην πλάτη. Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης μορφής μηνιγγίτιδας είναι πυρετός, πονοκέφαλος, ναυτία και νευρολογικά προβλήματα. 

Οι μολυσμένες ενέσεις παρασκευάστηκαν τον Μάιο και εστάλησαν σε 76 νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε 23 πολιτείες τον Σεπτέμβριο, διευκρίνισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Μασαχουσέτης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Μασαχουσέτης και οι δύο εταιρείες ανήκουν στον Γκρέγκορι Κονιλιάρο και τον κουνιάδο του Μπάρι Κέιντεν. 


Πηγή: zougla.gr
Categories: