Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ επανεξελέγη ο Νίκος Φωτόπουλος

Σκληρή ανακοίνωση από το γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ επανεξελέγη ο Νίκος Φωτόπουλος


Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ επανεξελέγη χτες ο Νίκος Φωτόπουλος, με την υποστήριξη του ψηφοδελτίου υπό τον Κώστα Κατσαρό, ως τώρα γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, που προέρχεται από τη ΔΑΚΕ, αλλά με αποχή της επίσημης ΔΑΚΕ από την ψηφοφορία.


Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο Νίκος Φωτόπουλος, στηρίχθηκε από τις λοιπές παρατάξεις πλην της επίσημης ΔΑΚΕ υπό τον Αντώνη Καρρά και της παράταξης ΠΑΣΚΕσυνεργαζόμενοι υπό τον Γιώργου Αδαμίδη, που προέρχεται από το Σωματείο Σπάρτακος της Πτολεμαΐδας, το οποίο έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον Νίκο Φωτόπουλο.


Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανέφεραν στο Αθηναϊκό πρακτορείο ότι με τις έδρες της επίσημης ΔΑΚΕ, της ΔΑΚΕ του κ. Κατσαρού και της ΠΑΣΚΕ-συνεργαζόμενοι (συνολικά 16) υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για να σχηματισθεί προεδρείο, ωστόσο υπερψηφίστηκε το σχήμα υπό τον Νίκο Φωτόπουλο.


Στο θέμα παρενέβη ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Ουδείς και για κανένα λόγο δικαιούται να διαπραγματεύεται και να εκχωρεί αρχές, αξίες και ιδεολογικές αναφορές στη βάση προσωπικών μικροπαραταξιακών ή ακόμα και ιδιοτελών συμφερόντων, γιατί τότε διαπράττει σοβαρότατο πολιτικό και συνδικαλιστικό ολίσθημα.
Λυπούμαι για τα στελέχη εκείνα του φιλελεύθερου χώρου, στα οποία οι εργαζόμενοι της βάσης, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έδωσαν τη δύναμη για να βρεθούν στο τιμόνι μιας οργάνωσης και μάλιστα ως πρώτη δύναμη, αυτά να διαπραγματεύονται, να παραχωρούν και να εκχωρούν στη βάση τιμαρίων και ιδιοτελών συμφερόντων».
ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
Πηγή: lifo.gr
Categories: