Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

"Με το δάχτυλο στην σκανδάλη" οι πάντες από το Αιγαίο μέχρι τον Κόλπο - Aντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση στην Συρία έχει ξεκινήσει, και μπορεί να συμπαρασύρει και το Ιράν σε μια πιθανή προσπάθεια της Δύσης να καθαρίσει δύο "εκκρεμότητες" σε ένα με μια γιγαντιαία πολεμική επιχείρηση όσο και αν το Ιράν είναι τελείως διαφορετικό μέγεθος από την Συρία.


Δεκάδες νεκροί και σήμερα στη Συρία

Οι εκτιμήσεις του γνωστού για τις επαφές του με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ιστότοπου DEBKA συμπίπτουν απόλυτα με αυτά που δημοσιεύθηκαν εχθές περί άμεσης έναρξης επιχειρήσεων μετά τις αμερικανικές εκλογές, και πάντως όχι πέραν του Νοεμβρίου.

Οι πληροφορίες που έρχονται από όλα τα μέτωπα δείχνουν αυξημένη πολεμική προπαρασκευή:

- Οι αμερικανικές αεροναυτικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στην Ερυθρά Θάλασσα στα νησιά Σοκότρα και στο νησί Μαζίρα που ανήκει στο Ομάν στον Περσικό Κόλπο.Από τα μέσα Οκτωβρίου οι ΗΠΑ διατηρούν συμπληρωματικές δυνάμεις σε Τουρκία, Ιορδανία και Ισραήλ, ενώ στην βάση της Σούδας αυξάνουν τα αποθέματα σε καύσιμα και πυρομαχικά.

- Βρετανία και Γαλλία έχουν συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις στην μεγάλη ναυτική βάση του  Port Zayed και στην αεροπορική βάση του Al Dhafra και τα δύο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

- Το το ρωσικό πυρηνοκίνητο καταδρομικό των 12.500 τόνων και του εντυπωσιακού οπλικού φορτίου, το περίφημο Moskva (Νο 121) της κλάσης Slava, η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας  έχει προγραμματιστεί από το ρωσικό Ναυτικό να περάσει για την Κυριακή 4 Νοεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη (Βόσπορος) και στις 7 Νοεμβρίου περνά τα Δαρδανέλια για να ξεχυθεί στο Αιγαίο με τελική κατεύθυνση την Α.Μεσόγειο. Θα συνοδεύεται από την φρεγάτα PYTILIVIY (Νο 808) κλάσης KRIVAK και δύο αρματαγωγά κλάσης Aligator το NIKOLAY FILCHENKOV (Νο 152) και το SARATOV (Νο 150).

Γαλλία και Ισραήλ, αυτή την εβδομάδα έχουν δείξει σημάδια ετοιμότητας προς ανάληψη στρατιωτικής δράσης στην Συρία, αμέσως μετά τις Αμερικανικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Binyamin Netanyahu συνομιλούσε συνεχώς επί δύο ημέρες με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ καθώς ο ισραηλινός υπουργός άμυνας Εχούντ Μπάρακ προσγειώνονταν στο Λονδίνο,ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έλαβε αναφορά ότι πολεμικά αεροσκάφη της RAF βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον Περσικό Κόλπο.

Ο Μπαράκ "πέταξε" στο Λονδίνο μετά την επίσκεψη του Αμερικανού στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσι, αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ,όπου κατά το Debka κανονίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για μια πιθανή αμερικανοισραηλινή επέμβαση στην Συρία.

Αν και ακόμα δεν είναι γνωστό ποιός θα είναι επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων - ο Μπαράκ Ομπάμα, ή ο Μιτ Ρόμνει - ο Αμερικάνος στρατηγός δεσμεύθηκε να έχει σε διαθεσιμότητα δυνάμεις έτοιμες να επέμβουν!

Ασχέτως του ποιος θα κερδίσει τις εκλογές δεν θα συνεχιστεί αυτή η "ακινησία" ειδικά στο θέμα της Συρίας.

Η παρουσία Φρουρών της Επανάστασης και ανδρών της Χεζμπολά στο πλευρό του Άσαντ, αναγκάζει τους σχεδιαστές της επίθεσης να υπολογίζουν σε άμεση αντίδραση από το Ιράν, από την λιβανέζικη Χεζμπολά, και από την Λωρίδα της Γάζας.

Όλες οι αμερικανικές, βρετανικές, και γαλλικές δυνάμεις,βρίσκονται ήδη στην θέση τους στην Μέση Ανατολή, και στον Περσικό Κόλπο, ενώ οι δυνάμεις του Ισραήλ βρίσκονται σε αναμονή, περιμένοντας εντολή επίθεσης είτε προς Συρία είτε προς Ιράν.

Οι στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν ότι η πολεμική φάση έχει ΄ήδη ξεκινήσει μετά την κατάρριψη του μη επανδρωμένου ιρανικού αεροσκάφους στις 6 Οκτωβρίου και τον βομβαρδισμό του σουδανέζικου εργοστασίου από ισραηλινούς στις 24 Οκτωβρίου.

Μάλλιστα σε διπλωματικό επίπεδο ο Ναύαρχος James Winnfeld δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποκαλύψουν τις προθέσεις τους μετά τις εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.


Πηγή: yahoo!.news gr.news.yahoo.com
Categories: