Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΠΑΤΡΑ: Μεγάλη συγκίνηση για το θάνατο της πατρινής Γιώτας Σαραβάλου

"Hταν ένας πραγματικός άγγελος», «εξαιρετική μουσικός», «άνθρωπος που γνώριζε και αγαπούσε όσο λίγοι την κλασική μουσική», «μια προσωπικότητα που αγωνίστηκε για να διδάξει τη μουσική στα νιάτα της πόλης μας», «ένας πολύ δυνατός άνθρωπος, πραγματικός μαχητής της ζωής".


Αυτά είναι μερικά από τα σχόλια που ακούστηκαν χθες το μεσημέρι όταν διαδόθηκε στην πόλη η είδηση του θανάτου της πολύ αγαπητής Γιώτας Σαραβάλου.

Από παλαιά οικογένεια της Πάτρας, η Γιώτα από τα μικρά της χρόνια ασχολήθηκε με την κλασική μουσική. Σπούδασε βιολί και εργάστηκε για πολλά χρόνια τόσο σε σχολεία όσο και σε ωδεία της πόλης. 

Άνθρωπος ευγενικός, μειλίχιος προσηνής, καλλιεργημένος, η Γιώτα Σαραβάλου είχε κάνει σκοπό της ζωής της να μυήσει κυρίως τους νέους στην καλή μουσική, και ιδιαίτερα την κλασική, και για τον σκοπό αυτό οργάνωνε κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις Μουσικά Νιάτα, που γίνονταν τα πρωινά της Κυριακής, στη διάρκεια των οποίων παρουσιάζονταν έργα κλασικής μουσικής τα οποία παρακολουθούσαν μαθητές και μαθήτριες.


Η Γιώτα Σαραβάλου υπήρξε από τους δημιουργούς της Λέσχης Κλασικής Μουσικής, που ιδρύθηκε το 1980 με σκοπό να πραγματοποιεί συναυλίες, ρεσιτάλ και άλλες εκδηλώσεις της κλασικής μουσικής. Στο τιμόνι της Λέσχης παρέμεινε επί 21 χρόνια, και όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί της μιλούν πάντα με ξεχωριστό θαυμασμό και αγάπη.

Πηγή: dete.gr

Categories: