Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πώς σας παρακολουθούν από την οθόνη του υπολογιστή σας με την μέθοδο ratting

Διαβάστε για να προφυλαχθείτε...

Πώς σας παρακολουθούν από την οθόνη του υπολογιστή σας με την μέθοδο ratting

Αρκετοί πλέον χρήστες του Internet, πέφτουν θύματα του Ratting, όπως λέγεται η διαδικτυακή παρακολούθηση.

Ratting ονομάζεται η δυνατότητα που έχουν επιτήδειοι μέσω «ειδικών εργαλείων» όπου αποκτούν πρόσβαση ακόμη και έλεγχο σε ένα συγκεκριμένο σύστημα που βρίσκεται online.
Τα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας ratter είναι πολλά, από το πείραγμα της οθόνης και των αρχείων και την εγγραφή βίντεο από την κάμερα του υπολογιστή. Ο κύριος στόχος τους είναι οι γυναίκες νεαρής ηλικίας, χωρίς αυτό να αποκλείει και τους άνδρες γιατί προσφέρουν πιο «πικάντικο» υλικό.
Οι τρόποι εγκατάστασης ενός τέτοιου προγράμματος στον υπολογιστή είναι αρκετοί, με τους πιο συχνούς να είναι ή από κοντά, αν έχετε κάποιον «φίλο» που θέλει να σας κατασκοπεύσει, ή από μακριά μέσω συνδέσμου για κατέβασμα αρχείου που δεν κινεί καμία υποψία. Γι’ αυτό καλό είναι να έχετε τα μάτια σας 14 στον υπολογιστή σας.
Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη συνήθεια έχει αρχίσει να διαδίδεται πολύ εύκολα καθώς η έλλειψη ηλεκτρονικής Παιδείας για τους νέους χρήστες, ιδίως τις γυναίκες είναι τεράστια.
Συχνά η κατάσταση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς τα κλεμμένα προσωπικά δεδομένα μπορεί να χρησιμοποιηθούν χωρίς την άδεια του χρήστη, κάτι που φυσικά είναι παράνομο και μπορεί να διωχθεί νομικά.
Πηγή: thesout.gr