Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: πρόγραμμα για τις ακαθαρσίες των ζώων – Ειδικές σακούλες

Στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος μέσω του οποίου θα διανέμονται δωρεάν ειδικές σακούλες περισυλλογής περιττωμάτων κατοικίδιων, προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης με στόχο τη βελτίωση της καθαριότητας, της ευταξίας, της ευπρεπούς εικόνας της πόλης και της αποφυγής του φαινομένου της μη συλλογής περιττωμάτων από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων σε δρόμους, πάρκα και πλατείες.


Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν και διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες ζώων στην υποχρέωση τους -βάσει και του Κανονισμού Καθαριότητας*- για την υποχρέωση τους σχετικά με την άμεση απομάκρυνση των περιττωμάτων των κατοικίδιων τους, όταν τα συνοδεύουν σε εξωτερικούς, κοινόχρηστους χώρους.

«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η ενεργός συμμετοχή των δημοτών είναι απαραίτητη. Ως Δημοτική Αρχή, εφαρμόζουμε πολλά προγράμματα καθαριότητας και σε ότι αφορά το θέμα των οικόσιτων ζώων δεν πρόκειται για νουθεσίες αλλά για υποχρεώσεις που έχει ένας ιδιοκτήτης έναντι της κοινωνίας ειδικότερα ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους άλλους πολίτες και γενικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος» σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Θανάσης Παππάς. Επιπλέον προσθέτει: «επειδή η κατάσταση πλέον φεύγει από τα επιτρεπτά και κυρίως ανεκτά όρια και μας εκθέτει έναντι των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται την πόλη, μετά τη διανομή των σακουλών είμαστε υποχρεωμένοι να μην επιτρέψουμε παρόμοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές».

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι δημότες-ιδιοκτήτες μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία Καθαριότητας των Δημοτικών Κοινοτήτων (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, από 10.00 πμ. έως 12.00 μμ.) προκειμένου να προμηθευτούν τις ειδικές σακούλες ώστε να συμβάλουν ενεργά στη διατήρηση της καθαριότητας. Τα σημεία διανομής -από τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 πιλοτικά- και ο χρόνος εφαρμογής του προγράμματος είναι:

-3η Δημοτική Κοινότητα, ( Ακροπόλεως 6) τηλ: 2310.200065
-Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, (Ελευθερίας 24), τηλ: 2313 305460
-στις υπόλοιπες Κοινότητες, από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου

Πηγή: econews.gr