Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

16 αγνοούμενοι από πτώση ελικοπτέρου

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι αγνοούνται μετά την πτώση ενός ελικοπτέρου, το οποίο μετέφερε όπως φαίνεται υψηλόβαθμους περιφερειακούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες, σε μια λίμνη στην βορειοδυτική Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική αστυνομία και το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.


Το ελικόπτερο, ένα Mi-8, μετέφερε 18 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 5 μέλη πληρώματος, όταν έπεσε το Σάββατο σε λίμνη του Μουρμάνσκ, σύμφωνα με περιφερειακούς αξιωματούχους. 


Δύο τραυματίες νοσηλεύονται, ενώ οι λοιποί επιβαίνοντες αγνοούνται, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι.

«Το ελικόπτερο βρίσκεται στο νερό», διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Τατιάνα Ζαχάροβα. Δύτες μετέχουν στις έρευνες για τους αγνοούμενους.

Το ελικόπτερο ανήκε στην εταιρεία Apatite, η οποία κατασκευάζει συστατικά λιπασμάτων και πιστεύεται ότι ο διευθυντής της εταιρείας Αλεξέι Γκριγκόριεφ και ο υποδιευθυντής του Κονσταντίν Νικίτιν επέβαιναν στο ελικόπτερο, δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Όλγκα Κρίτσεκ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο ελικόπτερο επέβαινε και ο αναπληρωτής διοικητής του Μουρμάνσκ, ο Ντένις Πούσιν, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης του Μουρμάνσκ αρνήθηκε προς το παρόν να κοινοποιήσει τα ονόματα των επιβατών.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το ατύχημα μπορεί να προκλήθηκε από μια βλάβη του ελικοπτέρου και την κακοκαιρία.

Πηγή: gkourou.com
Categories: