Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ένα «ψάρι» αλλιώτικο από τα άλλα

Ρομποτικό, θα μετράει την ποιότητα των νερών στο λιμάνι του Πειραιά



Ένα ρομποτικό ψάρι που θα μετρά την ποιότητα του θαλασσινού νερού στο λιμάνι του Πειραιά με έναν πρωτοποριακό τρόπο, εγκαθιστά ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς στο λιμάνι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SUPPORT και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.   

Το ψάρι που έχει μήκος 110 εκατοστά και βάρος 50 κιλά διαθέτει αισθητήρες που θα κάνουν συνεχείς μετρήσεις και μέσω ηχητικών κυμάτων και gps θα στέλνει πληροφορίες και εικόνες σε τέσσερις οθόνες του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.    

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο ΟΛΠ έχει εγκαταστήσει επίσης μονάδες ελέγχου του αέρα, της ανακύκλωσης, του ελέγχου του θαλάσσιου ύδατος, του συστήματος καθαρισμού χερσαίων χώρων, αλλά και συστήματα καθαρισμού μέσω συμβάσεων παραχώρησης για τα λύματα και τα απόβλητα των μηχανών των πλοίων, φωτοβολταϊκά πάρκα και άλλα.    

Ακόμη έχει προκηρύξει έργο για την αναβάθμιση του τεχνητού φωτισμού του λιμανιού, των κτιρίων και των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και των 20 υποσταθμών Μέσης Τάσης. 

Πηγή: www.lifo.gr